joi, 28 martie, 2024

Iesean arestat la HUSI. A furat 10.000 de lei dintr-o locuinta din BOTESTI

Distribuie:

Publicat:

Politistii huseni au retinut un tanar, de 25 ani, din comuna Motca, judetul Iasi care a sustras 10.000 lei  din locuinta unor batrani din comuna Botesti.  Tanarul a profitat de neatentia proprietarilor  si a sustras banii.

Politistii Sectiei de Politie Rurala 4 Husi au probat activitatea infractionala a lui Ciprian DIMACHE, de 25 ani, domiciliat in comuna Motca, judetul Iasi. Acesta este banuit de savarsirea infractiunii de furt calificat, fapta savarsita in luna septembrie a acestui an, in dauna unei familii din comuna Botesti.

In fapt, D. Ciprian, fiind insotit de o femeie din comuna Motca, judetul Iasi  a mers la locuinta celor doi batrani cu intentia de a cumpara vin. Batranii au fost de acord sa le vanda acestora cantitatea de vin solicitata.
In timp ce batranul s-a deplasat in beciul casei pentru a aduce vin, femeia a ramas cu batrana in curtea locuintei. In acest timp, D. Ciprian, profitand de neatentia partilor vatamate, a cautat in locuinta si a sustras 10.000 lei, suma gasita intr-un dulap. Ulterior, D. Ciprian a cumparat cantitatea de vin si a parasit locuinta, si ulterior localitatea.
In urma investigatiilor efectuate, politistii Sectiei de Politie Rurala 4 Husi    l-au identificat pe D. Ciprian, iar in ziua de 25.11.2015 l-au retinut pe tanar pentru o perioada de 24 ore. Prejudiciul a fost recuperat si restituit persoanelor vatamate.

 Astazi, D. Ciprian a fost prezentat la Parchetul de pe langa Judecatoria Husi cu propunerea de arestare preventiva.

Solutia pe scurt: In baza art.226 c.pr.pen., admite propunerea formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Husi. In baza art. 202 alin. (1), (3) si (4) lit. e) C. proc. pen., art. 223 alin. (2) C. proc. pen., dispune arestarea preventiva pe o perioada de 30 zile, incepand cu data de 26.11.2015 si pana la data de 25.12.2015 inclusiv, a inculpatului: – DIMACHE CIPRIAN, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, fapta prev. de art. 228 alin. l, coroborat cu art. 229 alin. 2 lit. b Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal. Respinge cererea formulata de inculpat, prin aparator, de luare a masurii arestului la domiciliu. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img