joi, 28 martie, 2024

Igor Dodon, nemultumit de intarzierea cu care i-a fost ridicata imunitatea lui Ilan Sor – Aceasta actiune trebuia sa aiba loc demult

Distribuie:

Publicat:

Igor Dodon se declară nemulțumit de intârzierea cu care i-a fost ridicată imunitatea lui Ilan Șor.

„Această acțiune trebuia să aibă loc demult. Imediat după schimbările de la începutul lunii, dar nu au fost voință din partea Procuraturii Generale”. Cel puțin, astfel a reacționat șeful statului Igor Dodon la decizia Parlamentului privind ridicarea imunității lui Ilan Șor, potrivit unimedia.info.

În acest context, Igor Dodon a declarat că, defapt, sunt mai mulți deputați care riscă să rămână fără imunitate parlamentară.

„Procesele se activizează, cât ține de furtul miliardului și sechemele de corupție. Stiu că CNA, SIS și PG au grupe comune pe aceste scheme. Ceea ce a fost astăzi, a fost un mic pas. Impoartant că s-a făcut. S-a început procesul. În primele ședinețe din luna septembrie, procesul va avansa”, a conchis Dodon.

Precizăm că astăzi, 8 iunie, deputații au votat pentru retragerea imunității parlamentare a deputatului Ilan Șor. Votul a venit în urma unui demers în acest sens din partea procurorului general interimar, Dumitru Robu.

La 12 august curent, fracțiunea partidului ȘOR a venit cu inițiativa de anulare a imunității parlamentare. „Acesta este unul dintre primele proiecte de lege pe care le-am înregistrat la Parlament. Deputații Partidului ȘOR nu sunt vinovați și nu au de ce să se ascundă după imunitate”.

La data de 26 iunie, procurorii anticorupție au cerut mandat de arestare și darea în căutare a deputatului Ilan Șor, pe motiv că acesta a încălcat măsura preventivă de control judiciar, în cadrul dosarului privind frauda bancară.

Ilan Șor a fost condamnat în prima instanță în vara anului 2017, la 7 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul fraudei bancare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img