vineri, 19 aprilie, 2024

Imagini cu un puternic impact emotional! Un pacient a fost batut crunt, desfigurat in baia spitalului! Mesaje disperate de la familie! FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Acuzatii grave aduse unui important spital din Iasi • Familia unui bolnav spune ca l-au dus pe acesta la spital pe picioare si au fost cat pe ce sa-l ia intre patru scanduri • Pe de alta parte, reprezentantii spitalului spun ca incidentul este de regretat, dar, din pacate, se mai intampla, la Iasi si in toata lumea

Familia unui tanar cu probleme psihice face acuzatii grave. Tanarul a fost internat la Institutul de Psihiatrie "Socola" dupa ce a fost agresiv cu rudele sale, vinerea trecuta. El a ajuns la Institut cu Ambulanta, insotit de politisti.

Medicii l-au internat la spital, unde a stat doua zile. "El are probleme de comportament. Am sunat la 112 si a fost dus la Socola. A stat internat acolo, iar cand s-a dus sotia sa il vada l-a gasit nenorocit. Nu stiu cum se poate ca intr-un spital sa se intample asa ceva. Ma doare sufletul pentru ca este copilul meu", a spus tatal tanarului batut.

Atat barbatul cu probleme psihice, cat si familia acestuia spune ca a fost batut in toaleta de catre doi indivizi. "El ne-a povestit ca s-a dus la baie, iar acolo l-au lovit doi pacienti in fata si in cap. L-au umplut de sange. A povestit ca i-a curs sange din nas, din gura, ce sa mai… l-au terminat", a declarat Gheorghe Habet, tatal barbatului.

Cert este ca tanarul cu probleme psihice are mai multe semne de violenta in zona capului si a fetei. Imediat dupa ce a fost batut a fost transportat la Unitatea de Primire Urgente (UPU) de la la Spitalul "Sfantul Spiridon", unde a fost cusut si consultat.

Lovit in baie de un alt pacient

Familia tanarului spune ca nu se va lasa pana cand nu i se va face dreptate. "Oameni buni, baiatul asta al meu are probleme cu capul, la Socola sunt altii cu probleme, de asta este spital… Nu ii acuz pe cei care l-au batut, dar Spitalul trebuie sa fie pazit, sa fie cineva care sa intervina. Nu-i poti lasa asa in voia sortii, sa se omare intre ei. Vreau ca astfel de incidente sa nu mai aiba loc. L-am dus pe picioare si era cat pe ce sa-l iau intre patru scanduri. Nu se poate asa ceva", a completat tatal barbatului.

Pe de alta parte, reprezentantii Institutului de Psihiatrie "Socola" spun ca incidentul este regretabil, insa el s-a produs la toaleta, acolo unde nu exista camere de supraveghere.

"Pacientul este unul agresiv care a venit la noi in urma unui scandal in familie. El s-a cerut la toaleta, iar acolo s-ar fi certat cu un alt pacient care l-a lovit. A intervenit personalul medical, apoi pacientul a fost dus la Urgente, unde a fost consultat si tratat. Nu a necesitat spitalizare. Din pacate, astfel de incidente au loc la Iasi si in toata lumea. Sunt pacienti cu probleme. A fost deschisa o ancheta interna sa vedem daca este cineva vinovat", a precizat dr. Gabriel Oprisanu, managerul Institutului de Psihiatrie "Socola".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img