vineri, 29 martie, 2024

Impozitul pe locuinta ar putea scadea

Distribuie:

Publicat:

O propunere legislativa din Parlament ar putea reduce impozitul total pe locuinta, in cazul celor care stau la casa: terenul din jurul casei ar putea fi impozitat la nivel de teren agricol si nu ca teren imobiliar.

Mai multi senatori propun ca impozitarea primilor 400 de metri patrati de teren din jurul caselor sa revina la vechea formula, pentru ca, sustin ei, nu se poate impozita o suprafata de teren folosit cateren agricol asemeni categoriei de terenuri cu constructii.

Potrivit semnatarilor, propunerea legislativa a pornit ca o necesitate in sustinerea drepturilor intereselor cetatenesti, la initiativa unui grup de primari din Gorj, ”care cosidera nedreapta si aberanta prevederea din actualul Cod Fiscal care face referire la impozitarea primilor 400 de metri patrati a terenurilor situate in intravilan si aflate, de fapt, in categoria terenurilor agricole”.

„Practic, aceasta suprafata de teren, situata in 99% din cazuri in jurul cladirii de locuit, este folosita de cetateni ca teren agricol, avand ca principal scop asigurarea subzistentei familiei pentru cultivarea de produse agricole”, se arata in expunerea de motive care insoteste initiativa.

Initiatorii sustin ca nu se poate impozita o suprafata de teren folosit ca teren agricol asemeni categoriei de terenuri cu constructii, asa cum prevede Codul Fiscal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img