joi, 28 martie, 2024

In pline dezbateri pe buget in Parlament, Eugen Teodorovici pleaca din tara

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, participă luni, la Bruxelles, la reuniunea Eurogrup în format extins, unde va fi discutată propunerea privind instrumentul bugetar pentru convergenţă şi competitivitate, informează un comunicat al ministerului de resort, conform agerpres.ro. 

Marţi, Eugen Teodorovici va prezida a doua reuniune a Consiliului UE pentru Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN), pe agenda căreia figurează adoptarea propunerii de compromis a Preşedinţiei române a Consiliului pe Pachetul privind Sistemul European de Supraveghere Financiară (ESFS) şi a concluziilor Raportului privind Sustenabilitatea Fiscală, descărcarea de gestiune bugetară pentru execuţia aferentă anului 2017 şi orientările privind construcţia bugetului Uniunii Europene din 2020.

De asemenea, Comisia Europeană va prezenta comunicarea "Către un proces decizional mai eficient şi mai democratic în domeniul politicii fiscale a UE". 

Documentul propune o foaie de parcurs pentru o tranziţie progresivă de la unanimitate la sistemul de vot cu majoritate calificată în anumite domenii ale politicii fiscale a UE. 

Propunerea va fi şi principala temă a discuţiei bilaterale pe care ministrul Teodorovici o va avea luni cu comisarul european pentru afaceri economice şi financiare, impozitare şi vamă, Pierre Moscovici.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img