joi, 28 martie, 2024

Inca o tara anunta ca este gata sa primeasca refugiati – prefera crestinii

Distribuie:

Publicat:

Cipru este gata sa primeasca pana la 300 de refugiati pentru a ajuta Europa sa faca fata afluxului de imigranti, dar ar prefera ca ei sa fie crestini, a indicat luni ministrul cipriot de Interne, Socrates Hasikos, citat de AFP.

“Noi am dat deja asigurari ca 260 de persoane, maximum 300, ar putea fi primite” pe insula, a declarat Socrates Hasikos la radio. “Am prefera ca ei sa fie crestini ortodocsi”, in scopul de a putea “sa se integreze mai usor” in randul celor 850.000 de locuitori situati in partea cipriota greaca a insulei, a adaugat el.

Hasikos a mai spus ca si alte tari europene si-au exprimat preferinta de a primi refugiati crestini si ca Cipru, pana in prezent, a salvat si a primit refugiati “fara discriminare etnica sau religioasa”.

In incercarea de a raspunde la criza actuala, Comisia Europeana va propune miercuri repartizarea intre tarile membre ale UE a 120.000 de refugiati in urmatorii doi ani. Potrivit acestor cote, pe prima pozitie va fi Germania (26,2 %), urmata de Franta (20 %) si Spania (12,4 %).

Cipru este tara din UE situata cel mai aproape de tarmurile siriene, dar, contrar Greciei, insula nu a cunoscut un aflux masiv de persoane refugiate din Siria, confruntata cu un conflict din 2011.
i
Duminica, 115 imigranti, inclusiv 54 de femei si copii, au fost salvati in largul insulei dupa avarierea ambarcatiunii lor, la trei zile dupa ce plecasera din portul sirian Tartus. Trei persoane, doi sirieni si un libanez, au fost plasate in arest luni, fiind suspectate ca ar fi traficanti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img