sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Incendiu la o locuinta din Doagele. Doua case au fost puse in pericol

Distribuie:

Publicat:

 

O gospodarie din localitatea Doagele, comuna Dragomiresti, judetul Vaslui, a fost cuprinsa de flacari, in cursul zilei de ieri, 11 martie, dupa ce proprietarul a dat foc la deseuri vegetale, fara a tine cont de vantul puternic de afara.

Flacarile s-au extins cu repeziciune la grajdul de animale cu furaje si desi barbatul a cerut ajutorul pompierilor la 112, pana sa ajunga acestia, focul continua sa mistuie tot ce prindea in cale. Pompierii au intervenit, mai intai, la stropirea acoperisurilor a doua locuinte vecine pentru a bloca extinderea flacarilor.

 

Initial, la fata locului au ajuns cei de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Dragomiresti, si imediat apoi le-au venit in ajutor si pompierii militari, cu trei autospeciale, una de la Ivanesti si doua de la Vaslui.

 

Mai bine de o ora si jumatate le-a luat pompierilor sa stinga flacarile care au mistuit o tona de fan, acoperisul unui grajd si aproximativ 500 mp de vegetatie uscata.

Arderea deseurilor vegetale rezultate de pe urma curateniei de primavara, reprezinta in continuare o reala problema cu care autoritatile se confrunta la aceasta ora. Acestea sunt interzise, iar nerespectarea se sanctioneaza cu amenzi de pana la 50.000 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img