sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Incredibil! El ar putea fi cel mai mare criminal din istorie! Politistul rus care a ucis peste 70 de persoane

Distribuie:

Publicat:

Un fost politist rus ar putea fi considerat cel mai mare ucigas in serie din istoria recenta a Rusiei, relateaza AFP.  In varsta de 53 de ani, Mihail Popkov ispaseste o pedeapsa de inchisoare pe viata pentru ca a violat si ucis 22 de femei in orasul Angarsk. Un nou proces, a carui prima audiere a avut loc miercuri cu usile inchise, urmeaza sa stabileasca daca el este vinovat de alte 59 de crime.

Supranumit "Maniacul din Angarsk", politistul isi alegea ca victime femei in stare de ebrietate sau care duceau un mod de viata pe care el in considera "imoral" si le omora cu toporul sau cu ciocanul. Popkov profita de increderea pe care victimele o capatau vazand masina politiei. Cadavrele femeilor ucise – prostituate, dar si sotii si mame – erau abandonate in padure, in cimitire sau la margini de drum.

Doua femei au reusit sa supravietuiasca atacurilor lui Mihail Popkov, fiind grav ranite.

Anchetatorii l-au identificat pe autor in 2012, dupa ce au facut teste ADN la locuitori care detineau o masina ce corespundea cu urmele de cauciuc lasate la locurile crimelor.

"Avem de-a face cu un maniac. E vorba de o dorinta necontrolata de a comite crime", a diagnosticat anchetatorul Evgheni Karcevski, citat de postul de televiziune Meduza. El a precizat totusi ca asasinul este considerat responsabil de crimele sale. Daca va fi gasit vinovat de aceste 81 de crime, care au avut loc intre 1992 si 2010, Mihail Popkov va depasi tristul record al altor doi criminali in serie din Rusia, Andrei Chikatilo, executat in 1994 pentru uciderea a 53 de adolescenti si copii, si Alexander Piciuskin, condamnat in 2007 la inchisoare pe viata pentru uciderea a 48 de persoane.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img