joi, 28 martie, 2024

INCREDIBIL! Traian Basescu l-a dat in JUDECATA pe Igor Dodon

Distribuie:

Publicat:

E razboi total intre Igor Dodon si Traian Basescu. Dupa ce i-a luat cetatenia moldoveneasca, Dodon va fi chemat in fata judecatorilor de catre fostul presedinte.

”Astazi am inregistrat o cerere de chemare in judecata la Curtea Suprema de Justitie, asa cum prevede legea cetateniei din Republica Moldova. Noi consideram ca cetatenia lui Traian Basescu a fost retrasa in mod arbitrar si (decizia-n.r.) este contrara principiilor si procedurilor prevazute de legea cetateniei si de Conventia Europeana cu privire la cetatenie”, a afirmat avocatul lui Traian Basescu, Andrei Bivol, conform mediafax.

Totul se va intampla in doar 24 de ore, dupa care in timp de cinci zile de la repartizare ar trebui sa fie emisa o decizie pe procedura, potrivit legislatiei din Republica Moldova. Presedintele Republicii Moldova are calitatea de parat in cererea de chemare in judecata inregistrata la Curtea Suprema de Justitie. ”Este practic un dosar pionier, un leading in acest domeniu pentru ca nu exista in practica judiciara dosare de contestare a unui decret de retragere a cetateniei. Au existat dosare in care se constata refuzul de a acorda cetatenia Republicii Moldova unor nationali straini, dar in aceste dosare parat nu este presedintele, dar este comisia de oferire a cetateniei de pe langa presedintie. In cazul dat, suntem intr-o circumstanta de anulare a unui decret prezidetial deja emis de retragere a cetateniei pentru care legea prevede in mod expres ca acesta se ataca la Curtea Suprema de Justitie”, a mentionat Andrei Bivol, conform sursei citate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img