joi, 28 martie, 2024

Infidelitate: 13 ianuarie, ziua în care e cel mai probabil să fii înșelat

Distribuie:

Publicat:

Robert De Niro To Get Lifetime Achievement Award From SAG

13 ianuarie, ziua infidelitatii! Ai o relatie? Ferește-te de 13 ianuarie… ar fi cea mai riscantă zi din an pentru fidelitate.

Unii fac rezoluții bune pentru Anul Nou… iar alții mai puțin. Cel puțin acest lucru este subliniat de un studiu intern realizat de expertul site-ului de întâlnirir extraconjugale Gleeden. Conform datelor din anii precedenți, 13 ianuarie a înregistrat o creștere cu 430% a înregistrărilor!

Pentru a afla mai multe, site-ul și-a desfășurat sondajul și a intervievat 19.322 de membri. Primul motiv? Sfârșitul de an nu lasă timp să se produca infidelitatea. Dar începutul anului, pe de altă parte, da! Deci, 82% dintre respondenți o explică așa.

56% dintre cei înregistrați au răspuns la chestionar explicând că s-au „sufocat” în relația lor cu sărbătorile de sfârșit de an. Înregistrarea la Gleeden este cea mai bună opțiune pentru a-si găsi libertatea. 28% o justifică prin dorința de ceva nou, iar restul consideră începutul anului drept momentul în care nu veți experimenta niciodată noul.

Pe scurt, 13 ianuarie este o dată-cheie a infidelității în Europa. Dacă ați avut un sfârșit dificil de an, există întotdeauna timp să vă împăcați.

13 ianuarie, ziua infidelitatii!

Cercetătorii americani tocmai au evidențiat procesele psihologice care conduc la infidelitate.

Există mecanisme psihologice care împiedică infidelitatea? O echipă de cercetare de la Florida State University, din Statele Unite, a dorit să înțeleagă cum au reușit sau nu oamenii din cupluri sa evite tentația din jurul lor. Rezultatele studiului lor au apărut în Journal of Personality and Social Psychology.

Cercetătorii au urmat 233 de cupluri recent căsătorite timp de trei ani și jumătate. Satisfacția conjugală, angajamentul pe termen lung și loialitatea sunt informații notate. În același timp, au fost testate două procese psihologice: dezangajarea atențională și devalorizarea posibililor parteneri. Primul corespunde capacității de a abate atenția de la o persoană atrăgătoare și al doilea de a devaloriza mental atracția acestei persoane.

Prin urmare, noii căsătoriți au trebuit să se uite la fotografii ale bărbaților și femeilor deosebit de atractive. Oamenii de știință au observat că cei care își pierd repede interesul pentru fotografie, uitându-se departe după câteva milisecunde, au mai puțin de 50% sanse să facă sex în afara căsătoriei. Oamenii loiali au văzut și fotografiile mult mai negativ. În schimb, cei care au durat mai mult să privească departe au avut mai multe șanse să fie infideli și să vadă căsătoria lor eșuând.

Autorii studiului explică că aceste reacții sunt în general automate și că au fost sigur modelate de biologie și / sau experiențe în copilărie timpurie. Cu toate acestea, aceste rezultate ar putea oferi indicii care să ajute oamenii să rămână dedicați partenerilor lor. Consolidarea acestor capacități psihologice ar putea permite unei persoane tentate să folosească în mod conștient dezangajarea sau devalorizarea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img