joi, 18 aprilie, 2024

Informare meteo de vreme rea

Distribuie:

Publicat:

Meteorologii au emis, luni, o informare de “precipitatii in general moderate cantitativ, ninsori consistente la munte, intensificari ale vantului si racire”, incepand de marti dimineata si pana joi la ora 18.00.

Potrivit meteorologilor, in perioada 22 martie ora 09.00 si pana pe 24 martie ora 18.00, “se vor semnala precipitatii in toata tara”.

“Vor fi ploi, iar incepand din noaptea de miercuri spre joi (23/24 martie), in estul si in sud-estul Transilvaniei si in jumatatea de nord a Moldovei precipitatiile vor fi mixte”, se mai spune in informare.

Ninsorile vor predomina la munte si vor fi mai “consistente in Carpatii Meridionali si de Curbura”.

“In sudul, estul si centrul teritoriului se vor cumula, in special in data de 23 martie, cantitati de apa de 15 litri pe metru patrat pana la 25 de litri pe metru patrat, iar local, mai ales in zona deluroasa, peste 30 de litri pe metru patrat”, transmite ANM.

Meteorologii mai anunta ca pe parcursul zilei de 23 martie, “vantul va avea intensificari temporare, in majoritatea zonelor, cu rafale de peste 55 de kilometri la ora chiar 60 kilometri la ora in regiunile sudice si la munte”.

Pe timpul zilei, temperaturile vor fi in scadere, caracterizand, in cea mai mare parte a tarii, o vreme rece pentru ultima decada a lunii martie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img