vineri, 19 aprilie, 2024

ING ar putea fuziona cu banca germana Commerzbank

Distribuie:

Publicat:

Directorul ING Groep, Ralph Hamers, a declarat marţi în faţa acţionarilor băncii olandeze că aceasta din urmă este gata să ia în considerare o achiziţie transfrontalieră, dacă vor fi îndeplinite anumite condiţii, informează cotidianul financiar olandez Het Financieele Dagblad, citat de Reuters, informează Agerpres.

Aceste declaraţii intervin la aproximativ o săptămână după ce revista germană Manager Magazin a publicat un articol conform căruia ING Groep a contactat grupul bancar german Commerzbank în vederea unei posibile fuziuni. Nici ING şi nici Commerzbank nu au dorit să comenteze aceste informaţii.

Potrivit Het Financieele Dagblad, Ralph Hamers a reafirmat în faţa acţionarilor politica ING în materie de creştere externă, care ar avea drept scop obţinerea de tehnologii sau competenţe pe care banca nu le deţine.

"Însă dacă va avea loc o consolidare pe una din pieţele în care suntem activi, aceasta ne va determina să ne gândim. Atunci va trebui să ne întrebăm dacă putem creşte în mod independent pe acea piaţă", a spus Ralph Hamers.

După Olanda, Germania este a doua mare piaţă pentru ING unde activează sub marca ING-Diba. În prezent, ING are o capitalizare bursieră de 47 miliarde euro, de aproape cinci ori mai mare decât cea a Commerzbank (9,6 miliarde euro).

Pe plan global, ING are peste 52.000 de angajaţi şi oferă servicii bancare unui număr de aproape 37 milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.

Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi – companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img