vineri, 19 aprilie, 2024

Injectia contraceptivă pentru bărbați: o realitate în 2020?

Distribuie:

Publicat:

Injectia contraceptivă pentru bărbați. O injecție contraceptivă capabilă să blocheze producția de spermă ar putea fi oferită bărbaților până în 2020. Rata de succes a studiilor clinice din faza 3 a atins 97,3%.

O injecție capabilă să oprească producția de spermă poate fi în curând una dintre metodele de contracepție masculină. „Produsul este gata, nu a mai rămas decât aprobarea finală a controlorului general al medicamentelor”, a declarat pentru presa indiană Dr. RS Sharma, din Consiliul Indian de Cercetări Medicale. Studiile sunt complete, incluzând 3 studii clinice extinse pentru care 303 de candidați au fost recrutați cu o rată de succes de 97,3% și fără efecte secundare raportate, a explicat el.

Injectia contraceptivă pentru bărbați

Această metodă de contracepție constă în injectarea unui polimer în testicule (sub anestezie locală, domni, fiti siguri!), ceea ce blochează producția de spermatozoizi. Injecția este reversibilă: are efect de 13 ani. „Acest produs poate fi numit în siguranță primul contraceptiv masculin din lume”, spune medicul. Dar va trebui să se mai aștepte încă cel puțin 6 luni înainte de lansarea fabricației.

În 2016, cercetătorii de la Universitatea Martin Luther și Universitatea din München, Germania, au efectuat un studiu clinic de faza II cu 320 de bărbați care au primit injecții contraceptive la fiecare 8 săptămâni. Testul a constat în 2 injecții de hormoni de sex feminin și masculin, ceea ce a permis reducerea numărului de spermatozoizi în timpul ejaculării. Pe parcursul anului următor acestui protocol, bărbații au avut relații sexuale fără alte mijloace de protecție.

Rezultatele au arătat că acest tip de contracepție ar putea fi eficient la 96%, dar a provocat un număr foarte mare de efecte secundare (acnee, tulburări de dispoziție) din cauza hormonilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img