joi, 25 aprilie, 2024

INS: Afacerile din domeniul serviciilor profesionale au crescut cu peste 8% în primele 7 luni

Distribuie:

Publicat:

În perioada ianuarie-iulie 2018, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor a crescut faţă de perioada similară din 2017 atât ca serie brută, cu 8,4%, cât şi ca serie ajustată sezonier, cu 9,4%, arată datele comunicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS), conform Mediafax.

Avansul a fost consemnat datorită creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+10,6%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+10,4%), comunicaţii (+7,4%), transporturi (+6,3%) şi la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune, difuzare şi transmitere de programe (+6,2%).

Pe seria ajustată sezonier, afacerile din domeniul serviciilor profesionale au crescut pe ansamblu cu 9,4% „datorită creşterilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+11,0%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+8,3%), transporturi (+7,3%), activitǎţile de comunicaţii (+7,3%) şi la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune difuzare şi transmitere de programe (+6,1%)”, arată un comunicat al INS.

În luna iulie 2018, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută, cu 2,3%, cât şi ca serie ajustată sezonier, cu 2,2%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută, cu 11,9%, cât şi ca serie ajustată sezonier, cu 10,7%, mai arată datele INS.

În terminologia statisticienilor, cifra de afaceri reprezintă „veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta”. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img