joi, 28 martie, 2024

INSTANȚA A DAT SENTINȚA PENTRU TRAFICANȚII BARLADENI DE ȚIGĂRI – FOTO

Distribuie:

Publicat:

. Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iași, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au desfăşurat 11 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bârlad, pentru stabilirea activităților infracționale desfășurate de mai multe persoane care aveau preocupări în sfera contrabandei cu produse din tutun. În cauză sunt cercetate 15 persoane pentru săvârsirea infractiunii de contrabandă, iar faţa de şapte dintre acestea judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecatoriei Bârlad  a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Pentru întregirea probatoriului într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, sprijiniți de Direcția Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au declanşat acţiuni specifice pentru stabilirea activităților infracționale desfășurate de mai multe persoane pe raza municipiului Bârlad care aveau preocupări în sfera contrabandei cu produse din tutun. Aceștia colectau, transportau, depozitau și comercializau, direct sau prin intermediari, țigări de contrabandă pentru o obține beneficii financiare.

Astfel, în data de 05 iunie a.c., în municipiul Bârlad a fost realizat un flagrant, ocazie cu care au fost descoperite într-un autoturism marca Citroen C4, condus de cetăţeanul român Daniel C., în vârstă de 30 de ani, patru cutii de carton, care conțineau cantitatea de 2.500 pachete de țigări marca Plugarul cu timbru de acciză R. Moldova. De asemenea, la o locație de pe raza municipiului Bârlad utilizată de Daniel C. au fost descoperite alte şase cutii de carton, identice cu cele descoperite în autoturismul Citroen, care conțineau cantitatea de 3.750 pachete de țigări marca Plugarul cu timbru de acciză R. Moldova.

În cadrul aceleiaşi acţiuni a fost identificat în trafic autoturismul marca Mercedes E 200, condus de către cetăţeanul român Gheorghe Ț., însoțit de fratele său, care acționa ca antemergător al primului autoturism.

Ca urmare a celor constatate, în data de 06 iunie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iași, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au desfășurat 11 percheziţii domiciliare la diferite locaţii de pe raza municipiului Bârlad și 8 percheziții la autoturismele folosite de către suspecți, fiind  puse în aplicare 15 de mandate de aducere la audieri.

În urma perchezițiilor desfășurate au fost ridicate și indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, 615 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență R. Moldova,  două autoturisme folosite in activitatea infracţională şi diferite sume de bani (9.677 lei și 950 lire).Totodată, au fost aduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, pentru audieri, 15 persoane, cetățeni români.

Procurorul de caz a pus în mișcare acțiunea penală față de 15 persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar şapte dintre acestea au fost prezentate la Judecătoria Bârlad cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bârlad a admis propunerea procurorului de caz și a emis mandate de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile pentru cei şapte inculpați.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img