joi, 18 aprilie, 2024

Intalnire pe tema comasărilor din învățămant

Distribuie:

Publicat:

Prefectul Eduard-Andrei POPICA a organizat astăzi o întâlnire pe tema comasării unor unități de învățământ din județul Vaslui.
La ședință au fost invitați reprezentanții județeni ai sindicatelor reprezentative din educație, ai Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui și ai localităților unde au fost emise hotărâri de comasare.

”Am ținut să am o asemenea întâlnire pentru a lămuri eventualele nemulțumiri legate de aceste comasări. Deciziile au fost luate în consiliile locale și toate au la bază numărul foarte mic de elevi și copii. Acolo unde a fost nevoie de închiderea unităților de învățământ, pentru anul școlar 2018-2019, copiii vor fi transportați cu microbuzele la cea mai apropiată unitate școlară din comunitatea respectivă”, a precizat prefectul Eduard-Andrei POPICA.

La nivel de județ, pentru anul școlar 2018-2019, sunt propuse a fi închise 12 grădinițe și 13 școli, din lipsă de efectiv de copii. De asemenea două unități școlare din municipiile Vaslui și Bârlad și-au pierdut personalitatea juridică, iar alte două au fost transformate din școală gimnazială în școală primară, iar o grădiniță a trecut la program prelungit.

”Pentru anul școlar 2018-2019, la nivelul județului Vaslui sunt propuse la învățământul primar un număr de 393 de clase în regim simultan, din totalul de 1.072 de clase. La învățământul gimnazial s-au propus un număr de 53 de clase în regim simultan din totalul de 818 clase. Acest fenomen se datorează scăderii populației școlare. În ultimii cinci ani populația școlară a scăzut cu 12.582 de elevi și niciodată ISJ și Ministerul Educației Naționale nu au dispus închideri sau comasări de unități școlare. În același interval au fost redeschise 18 unități școlare”, a precizat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.

În acest an, în sistemul educațional vasluian funcționează 3.252 de clase cu peste 66.000 de elevi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img