marți, 16 aprilie, 2024

INTERVIU cu Laura Codruta Kovesi! Acuzatii INCREDIBILE

Distribuie:

Publicat:

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Laura Kovesi a apreciat ca scandalul creat de Sebastian Ghita are ca tinta intregul sistem judiciar: “decredibilizare, hartuire, intimidare. Impactul este asupra intregului sistem de justitie. Sunt multi care spun: uite ce va fac voua, cand dosarele vor ajunge la noi, ni se poate intampla la fel. Ce sunt aceste atacuri? O incercare de a ne intimida. DNA a atins persoane foarte importante, cu averi impresionante.

S-au dat sute de mii de euro, chiar si un milion, pentru campanii anti-DNA, de hartuire, de intimidare, de denigrare”.

Procurorul sef DNA a respins categoric acuzatia ca dosarele ar fi aranjate sau ca procurorii ar fi raspuns la comenzi: “Pe mine nu m-a sunat niciodata cineva sa-mi spuna: dosarul asta trebuie sa-l inchizi sau sa-l deschizi.”

Sebastian Ghita a declansat un scandal de proportii si sustine ca a fost prieten cu dvs, ca a chefuit cu dvs, ca se vedea cu dvs de 2-3 ori pe saptamana. Cum l-ati cunoscut si in ce conditii v-ati vazut cu Sebastian Ghita?

In mod normal, nu mentionez cum cunosc persoane prin prisma atributiilor de serviciu. Reamintesc o declaratie pe care am facut-o anul trecut: nu am fost, nu sunt si nu voi fi prietena cu Ghita Sebastian, cu inculpatul Ghita Sebastian.

Nu doresc sa intru in dialog cu un inculpat fugar, dar pentru ca exista aceste afirmatii in spatiul public, voi raspunde.

In calitatea mea institutionala, am fost invitata la anumite evenimente organizate de sefi de institutii sau de institutiile cu care colaboram in activitatea noastra, ocazie cu care l-am intalnit pe Sebastian Ghita. La astfel de evenimente.

Nu am participat la evenimente private cu Sebastian Ghita, nu am vorbit niciodata la telefon cu Sebastian Ghita, nu i-am dat mailuri si nu am participat decat la evenimente organizate de sefi de institutii sau de institutii publice, la care eu nu pot cenzura lista de invitati, evenimente la care au fost prezente si alte persoane.

S-a vorbit mult despre o intalnire cu dl Ghita in vie, la care ar fi participat si dl Ponta, care a confirmat-o.

Repet, nu am avut intalniri private cu Sebastian Ghita si nici discutii private cu Sebastian Ghita.

Dl Ghita ameninta cu poze sau inregistrari de la o intalnire privata la Sinaia. Pot aparea asemenea poze sau inregistrari cu dvs si dl Ghita in concedii, la el acasa, la Sinaia?

Nu am fost in vacante cu Sebastian Ghita, nu am petrecut timp liber cu Sebastian Ghita. Poze trucate sau editate, filme trucate sau editate pot aparea oricand asa cum au aparut si pana acum.

Mai multe pe www.ziare.com

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img