vineri, 19 aprilie, 2024

Inundatii in comuna vasluiana DRAGOMIRESTI-FOTO

Distribuie:

Publicat:

In urma precipitatiilor cazute in ultima perioada, a cresterii debitului pe raul Lipova si a scurgerilor de pe versanti, mai multe curti si locuinte au fost inundate in comuna vasluiana Dragomiresti, in localitatile Radeni si Doagele.

Astfel,  in localitatea Radeni au fost afectate circa trei locuinte si 16 curti. Pentru evacuarea apei au actionat Pompierii de la Detasamentul Barlad si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Dragomiresti cu un excavator, o motopompa remorcabila de mare putere si doua motopompe transportabile.

In localitatea Doagele apa a patruns in 10 gopodarii, fiind colmatate si 10 fantani fara ca aceasta sa patrunda si in interiorul locuintelor. Pentru limitarea si inlaturarea efectelor inundatiilor s-a actionat atat pentru decolmatarea si asigurarea scurgerii apei, cat si pentru evacuarea apei din curti cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si o motopompa de mare putere.

       Fortele participante ale Inspectotatului pentru Situatii de Urgenta Vaslui au fost de 20 subofiteri si patru ofiteri, fiind totodata operationalizata si grupa operativa. Conducerea actiunilor de interventiae a fost realizata  de catre presedintele Comitelului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

In zona s-a deplasat si Mircea Gologan,subprefectul judetului Vaslui
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img