joi, 28 martie, 2024

Invata sa te eliberezi de stresul de dinaintea sarbatorilor

Distribuie:

Publicat:

Perioada de dinaintea sarbatorilor este o sursa suplimentara de stres, insa exista o serie de metode simple, care tin de un stil de viata sanatos, ce pot elimina anxietatea zilnica si imbunatati fara efort starea de spirit, informeaza huffingtonpost.com, citat de Mediafax.

O portie sanatoasa de ras in fiecare zi
S-a demonstrat ca rasul elibereaza de stres, stimuleaza circulatia sangvina, relaxeaza muschii, intareste sistemul imunitar si alina durerea.

Practicati regulat un sport
Intr-un studiu efectuat pe soareci, cobaii care facusera miscare au aratat un nivel de anxietate mai redus decat ceilalti, cand au primit brusc o baie rece, fapt ce arata ca creierul este mai bine pregatit sa faca fata stresului daca organismul a avut parte de miscare. Exercitiile fizice practicate regulat contribuie la relaxare si imbunatatesc tonusul organismului.

Ascultati muzica preferata
Numeroase studii au demonstrat efectele terapeutice ale muzicii, iar daca, in plus, ascultati si piesele preferate, efectele benefice se dubleaza.

Evitati factorii de stres
Nu va place aglomeratia? Atunci nu va faceti cumparaturile sambata dupa-amiaza. si, de aici inainte, nu trebuie sa va mai simtiti vinovati pentru faptul ca evitati persoanele care nu va sunt simpatice sau ca nu faceti conversatie cu toti colegii de birou.

Ganditi pozitiv
Exercitiile de autolinistire – de exemplu, rostirea unor mantre precum “Totul va fi in ordine” si “Voi lua acest examen” – reduc anxietatea si sporesc sansele de reusita, setand creierul pentru succes.

Odihniti-va suficient
Un program de somn regulat protejeaza impotriva bolilor de inima, de cancer si de alte probleme cronice de sanatate si va mentine activ pe parcursul zilei.

Organizati-va eficient timpul
Planificati-va sarcinile cu atentie, gandindu-va cat timp trebuie sa acordati fiecarui obiectiv, in ordinea prioritatii, si mai ales nu cedati tentatiei de a pierde timpul pe internet.

Invatati sa spuneti nu
Din cand in cand, este in ordine sa spuneti nu, pentru a va asigura ca nu va incarcati cu responsabilitati pe care stiti ca nu le veti putea respecta. Fiti siguri ca nu se va supara nimeni.

Faceti o pauza de la telefonul mobil
Nu se va intampla nimic daca nu raspundeti la toate apelurile, e-mailurile si mesajele primite pe telefonul mobil. Faceti un efort constient si inchideti-va telefonul si computerul pentru o anumita perioada de timp in fiecare zi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img