vineri, 19 aprilie, 2024

Iohannis, la Palatul Victoria: Nu voi incerca sa IMPUN Guvernului Ciolos CE si CUM sa faca

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Klaus Iohannis a participat marti seara, la Palatul Victoria, la ceremonia de preluare a mandatului de catre premierul Dacian Ciolos. Seful statului a fost asteptat la Palatul Victoria de catre noul premier, Dacian Ciolos, dar si de premierul interimar Sorin Cimpeanu. La ceremonia de preluare a stachetei, seful statului a precizat ca nu se va implica in deciziile noului Guvern.

La ceremonia de predare a stachetei, premierul interimar, Sorin Campeanu, a declarat ca “este o mare onoare sa pot sa predau stafeta domnului premier Ciolos”. Sorin Campeanu i-a urat totodata succes noului prim-ministru.

Dacian Ciolos a aratat, in timpul ceremoniei de la Palatul Victoria, ca “lucrurile pot merge din bine in mai bine.

“Doresc sa multumesc lui Cimpeanu pentru modul in care ne-a sprijinit in aceasta perioada, dar si pentru modul in care si-a exercitat mandatul pana acum. Domnule presedinte, mi-ati cerut sa vin cu o echipa de independenti care sper eu sa fie in masura sa-si duca la bun sfarsit mandatul. Va multumesc pentru increderea acordata si va asigur ca vom face tot ceea ce tine de noi pentru a fi mai receptivi si pentru a arata ca lucrurile pot merge din bine in mai bine”, a declarat Dacian Ciolos, la Palatul Victoria.

Totodata, presedintele Klaus Iohannis a precizat ca este o premiera, nu stie daca “vreodata a stat la aceasta masa un Guvern independent politic”.

“Va felicit domnule premier si echipa dvs. si va doresc mult succes. Se cuvine sa multumesc d-lui premier Campeanu pentru modul in care a stiut sa conduca Guvernul in perioada interimatului. Consider ca si-a facut treaba. Un guvern independent politic nu a stat de mult la aceasta masa. Nu stiu daca a existat vreodata un premier independent politic”, a adaugat seful statului.

“Sper ca veti reusi sa va faceti treaba foarte bine. S-a vazut azi in Parlament ca politicienii si-au dorit un astfel de Guvern. (…) Este o provocare, dar una frumoasa pe care ati primit-o. Aveti sansa sa aratati cum se poate guverna Romania bine intr-un an complicat si cu asteptari mari. Trebuie sa fiti constienti ca asteptarile vin si din partea politicienilor. In realitatea, cred ca toata lumea isi doreste un Guvern eficient. Sper ca domnule Ciolos ca din acest Guvern pe care l-ati promovat sa reusit sa faceti o echipa unita, care merge mai departe cu un spirit sanatos de echipa pentru a guverna foarte bine Romania.

Totodata, presedintele a adaugat ca nu se va implica in problemele Guvernului.

“Nu voi incerca sa impun Guvernului ce si cum sa faca. Aveti toata libertatea si increderea mea. Sunt convins ca voi gasi cai de a colabora pentru a gasi solutii problemelor. Anul 2016 este un an complicat, cu doua randuri de alegeri, locale si parlamentare, cu un buget care nu a ajuns inca In Parlamnet. Este bine ca v-a asteptat pe dvs., dar puteti sa contati pe parteneriatul cu mine”, a mai mentionat presedintele.

Tot in cursul acestei seri, seful statului va lua parte si la ceremoniile de preluare a mandatelor de la ministerele de Externe, Interne si Aparare, potrivit reprezentantilor Administratiei Prezidentiale.

Ceremoniile de preluare a mandatelor au loc dupa depunerea juramantului de catre membrii Guvernului la Palatul Cotroceni.

Guvernul Ciolos a fost investit, marti, de votul plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, rezultatul fiind de 389 voturi “pentru”, 115 “impotriva” si doua voturi anulate.

Ceremonia de depunere a juramantului de investitura in functie a membrilor Guvernului Romaniei a inceput, la ora 19.00, in Sala Unirii a Palatului Cotroceni.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, marti, decretul pentru numirea Guvernului condus de Dacian Ciolos, decret publicat in Monitorul Oficial. Dacian Ciolos va prelua mandatul de prim-ministru, marti, la ora 20,00, la Palatul Victoria.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img