vineri, 29 martie, 2024

Ion Cristoiu: Politica americana la ora bramburelii: Ambasadorul american la Bucuresti il ataca pe presedintele american Donald Trump

Distribuie:

Publicat:

Luind Romania drept ceea ce este de adevaratelea prin slugarnicia clasei politice moldo-valahe fata de orice Inalta Poarta, o Babuinie adica, ambasadorul american Hans Klemm circula prin tara ca printr-o Gubernie a familiei sale si da indicatii de aroganta celor date de celebrul Serghei Ivanovici Kavtaradze, ambasadorul Uniunii Sovietice la Bucuresti, in anii de colonizare ruseasca a Romaniei.

Imi descria cineva uluit de atmosfera de Pentru totdeauna Drepti! in care Hans Klemm descinde ca din vazduhul in care sta doar Dumnezeu in diferite locuri din tara, cu autoritati paralizate la gindul ca in fata lor se afla, in carne si oase, El, Insusi, de departarea de scirba cu care Inaltul Oaspete ii priveste, de parca pina si faptul de a se uita la un oficial il face sa repeada dupa aia la baie, ca sa se spele pe miini cu sapun si sa se dea apoi cu spirt.

Asa cum am mai scris, omul n-are nici o vina.
A descins printre babuini.
Cum sa se poarte cu ei ca cu niste oameni ?

Cu prilejul noii calatoria prin Babuinia, Hans Klemm a vorbit vrute si nevrute, cum ii sta bine Stapinului care stia ca slugile il asculta fara sa cricneasca, dindu-si caciula pe ceafa de umire la auzul unor asemenea rostiri de calendar.
Las deoparte neghiobia cu legile Justitiei care ar servi Rusiei sa ne subrezeasca statul de drept, democratia, si evident sa ne cucereasca, cu Petre Daea si logodnica sa neprihanita, Oaia, cu tot.
Pe ambasadorii americani, ca pe toti cei din Birocratia de la Washington, nu-i da afara din casa cultura generala cind vine vorba de lumea de dincolo de Campionatul conferintei de Vest.
Nenorocirea lui Hans Klemm e ca ii crede pe romani la fel de limitati ca si el in materie de intelegere a lumii.

Sa combati Legile Justitiei, actiune nu fara schepsis, deoarece Puterea Coloniala are nevoie in Babuinia de sergentii majori din SRI si din DNA si nu de politicieni autentici, trecuti prin examenul alegerilor, invocind bau-baul rusesc, e o jignire a inteligentei minime a poporului roman.
Putem spune ca Legile Justitiei dau curs interesului baronilor PSD, dar in nici un caz interesului Rusiei, pe care n-o vad cum i-ar influenta pe Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu si nici nu vad cum ne-ar lua Dobrogea prin trecerea procurorilor sub autoritatea Ministrului Justitiei, asa cum scrie in Constitutie.
Teza cu Facem jocul rusilor prin Legile Justitiei e prea de bodega cu tarie falsificata ca sa merite mai mult decit rindurile de mai sus.

La Cluj-Napoca insa Hans Klemm a abordat o tema mai sofisticata, tinind de lumea presei, la care ma pricep nu doar in ipostaza de jurnalist cu o vechime in curind de o jumatate de secol, dar si ca iscoditor al Istoriei presei romanesti.
Printre altele, Hans Klemm a sustinut urmatoarele:

„Profitind de societatile noastre democratice, Rusia cauta influenta asupra opiniei publice, si deseori, asupra alegerilor, prin propagarea de fake news folosind mijloace media de stat cum ar fi televiziuni rusesti, Sputnik si retelele de socializare.”

America trece prin cea mai mare brambureala din Istoria ei.
O campanie dusa cu toate armele din dotare de Deep State, pe fondul multor nesabuinte comise de Donald Trump, a facut ca la ora actuala America sa semene in materie de politica externa cu o curca beata.
Numai aceasta realitate dramatica ar putea explica promovarea in public, intr-o tara ca Romania, aflata in parteneriat strategic cu America, de catre ambasadorul american, a tezelor folosite de adversarii lui Donald Trump in campania singeroasa de debarcare a presedintelui.
Teza potrivit careia Rusia a influentat alegerile prezidentiale in favoarea lui Donald Trump si in defavoarea lui Hilarry Clinton e teza folosita de nefericita nevasta a lui Clinton pentru a-si justifica esecul, dar si de adversarii presedintelui pentru a-i pune la indoiala legitimitatea si mai ales pentru a pregati debarcarea.

Hans Klemm trece pentru poporul roman drept un reprezentant al administratiei Trump.
Aiurea!
Prin declaratiile sale publice despre contributia Rusiei la victoria lui Trump, Hans Klemm se dovedeste un ambasador al dusmanilor lui Donald Trump.

Cum e posibil asa ceva?
E posibil deoarece America trece prin cea mai mare criza de autoritate din Istoria ei.
Practic, fiecare bucatica a Birocratiei de la Washington face tot ce-i trece prin cap. Departamentul de stat ataca Parlamentul unei tari aliat strategic. Antena CIA din Romania are o agenda proprie, impusa si SRI. Ambasadorul american pune la indoiala legitimitatea presedintelui american.
Fiecare dintre aceste componente ale unei administratii dezarticulate, scapate de sub controlul minim al presedintelui, vorbeste in numele Americii.

L-am auzit pe Hans Klemm invocind ipostaza sa de purtator de cuvint al Americii.
Al carei Americi?
America lui Deep State, care nu se va impaca in veci ca la Casa Alba a ajuns altcineva decit o marioneta a sa?
America lui Hilary Clinton, cea pe care a votat-o tot personalul ambasadei americane de la Bucuresti, inclusiv agentul CIA sub acoperire de diplomat?

Inainte de a se bulbuci la semnalele venite de peste Ocean clasa noastra politica ar trebui sa verifice atenta cine le trimite:
Administratia Donald Trump sau adversarii acestei Administratii, cei care au pus gind rau presedintelui ales?
Acesta ar fi un aspect al declaratiei halucinante a lui Hans Klemm.

Un alt aspect tine de teritoriul presei, pe care Hans Klemm, ca orice ins cu lecturi putine se avinta fara minima grija ca ar putea spune neghiobii.
Teza indragita de Hans Klemm e urmatoarea:
Rusia slabeste Occidentul, America prin propagarea unor fake news. Aceasta teza e repetata papagaliceste de toti lingatorii de clante ale ambasadei americane din presa noastra.

Ce e fake news?
O stire falsa, careia snobismul TeFeList, i-a pus o palarie cu floricele.

Stiri false apar in presa de cind lumea, chiar inainte de ivirea presei moderne.
Caragiale a facut una dintre cele mai tari radiografii ale stirilor false in celebra povestire Reportaj, avind drept personaj pe deja legendarul Caracudi. Am studiat fenomenul stirilor false nu numai ca director de gazete, nu numai ca jurnalist, dar si ca istoric al presei. Hans Klemm, care n-a fost in viata lui ziarist, care nu stie nici macar cum se alcatuieste o stire, avanseaza, fara sa-si duca mina la gura, urmatorul mecanism prin care propaganda ruseasca foloseste stirile false pentru a destabiliza America, UE, NATO, si Romania:

„Propaganda este de obicei raspindita prin site-uri obscure care posteaza informatii false, care isi gasesc apoi calea spre retele de socializare si spre presa de calitate, ceea ce induce confuzie in rindul opiniei publice asupra a ceea ce este adevarat, iar asta duce la atingerea telurilor celor care au creat propaganda”.

Orice tip care a lucrat in presa nu ca mine 50 de ani, ci doar o saptamina stie ca orice stire e verificata inainte de a fi preluata de o publicatie cit de cit serioasa . Nu de teama propagandei rusesti care vrea sa slabeasca Romania si s-o duca in Eurasia, cu ambasadorul Klemm cu tot, ci din minima preocupare profesionala. Cine se respecta ca jurnalist verifica o informatie si cind ii parvine de la surse interne, proprii, d-apoi cind aceasta apare pe site-uri obscure. A prelua o stire dupa metoda coppy paste nu doar de pe un site obscur, sau de pe retelele de socializare, ci chiar de pe marile agentii de presa fara a-i pune la indoiala credibilitatea, mai ales cind ea contine informatii iesite din comun, e o chestiune de lipsa de profesionalism si nu de influenta a propagandei rusesti prin fake news.

Stirile false se raspindesc in Romania nu sub puterea diabolicei propagandeie rusesti, ci sub puterea amatorismului si leneviei de care da dovada presa noastra din ultima vreme.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img