miercuri, 24 aprilie, 2024

IPJ VASLUI: Actiune de amploare a politistilor in mediul rural

Distribuie:

Publicat:

Politistii Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui au desfasurat saptamana trecuta pe raza judetului, in mediul rural, o actiune pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta civica, prin prevenirea si descurajarea faptelor de natura penala sau contraventionala.

La aceasta actiune au participat peste 120 de politisti din cadrul structurilor de ordine publica, de investigare a criminalitatii economice, politie rutiera, actiuni speciale si din cadrul sectiilor de politie rurale care au urmarit identificarea persoanelor care comit fapte contrare legii, depistarea celor care incalca normele legale sau comit infractiuni la regimul circulatiei rutiere.  Prin desfasurarea acestei actiuni s-a urmarit si prevenirea activitatilor de comert ilicite si depistarea persoanelor care nu respecta legislatia in domeniu.

Politistii au instituit 32 filtre pe principalele comunicatii rutiere, au organizat patrulari si alte activitati pentru combaterea infractionalitatii. Pe parcursul desfasurarii actiunii au fost controlate 525 autovehicule si au fost verificati 67 agenti economici.

Pentru 284 persoane care au savarsit fapte de natura contraventionala au fost luate masuri de sanctionare, astfel: 201 dintre sanctiunile contraventionale au fost aplicate pentru incalcari ale O.U.G 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 18 pentru incalcari ale Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 20 pentru incalcari ale Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite si 45 la alte acte normative. Valoarea sanctiunilor aplicate este de 86.922 lei. De asemenea, au fost ridicate in vederea confiscarii bunuri in valoare de 16.056 lei.

La actiune au participat alaturi de politisti si jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui, precum si specialisti de la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Vaslui, Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semintelor si Materialului Saditor si Oficiul de Ameliorare si Reproductie in Zootehnie.

Politistii Sectiei  Politie Rurala 5 Murgeni si Postul de Politie Epureni au efectuat o perchezitie domiciliara la locuinta unei femei din satul Bursuci unde au fost gasite 280 tigarete avand timbru de accizare din Republica Moldova, fara documente de provenienta. In cauza a fost intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, fapta prevazuta de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

La controlul efectuat in targul organizat pe raza localitatii Stanilesti, politistii au constatat faptul ca un producator agricol a prezentat documente modificate, fapt pentru care a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Politistii au luat masura sanctionarii contraventionale a unui barbat, in varsta de 36 ani, din judetul Vrancea care a desfasurat acte de comert fara a fi autorizat, in targul din comuna Bacesti.  De asemenea, pentru cantitatea de 4148 kg cartofi acesta nu detinea documente legale, fapt pentru care a fost luata masura confiscarii.

Pe D.J. 244 C, a fost depistat un barbat in varsta de 35 ani, din comuna Padureni, in timp ce transporta cantitatea de 1,25 mc material lemnos pentru care nu a putut prezenta documente prevazute de legislatia in vigoare. Materialul lemnos  a fost ridicat in vederea confiscarii si predat la Ocolului Silvic Husi, iar barbatul a fost sanctionat contraventional in conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img