vineri, 19 aprilie, 2024

IPJ Vaslui : Actiune pentru prevenirea evaziunii fiscale

Distribuie:

Publicat:

Politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au desfasurat activitati pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si a altor fapte ilegale de natura economica.

In cursul zilei de 08.12.2019, politisti din cadrul structurii de investigare a criminalitatii economice au actionat pe raza municipiilor Vaslui, Barlad si Husi pentru prevenirea, descoperirea si combaterea faptelor de evaziune fiscala si a altor forme ale criminalitatii economico-financiare.  

In cadrul  actiunii, politistii au efectuat controale la 78 de agenti economici, iar in urma neregulilor constatate au fost aplicate 76 de sanctiuni contraventionale,  in valoare de 107.500 lei. Dintre acestea, 54 au fost aplicate potrivit prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, 21 la abateri prevazute si sanctionate de OUG 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, iar 1 sanctiune a fost aplicata pentru fapte prevazute de Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe.

Totodata politistii au constatat si 1 infractiune la Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

De asemenea, au fost ridicate in vederea confiscarii bunuri in valoare de peste 2.351 lei si a fost indisponibilizata suma de 2.554 lei. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img