vineri, 19 aprilie, 2024

IPJ VASLUI ACTIUNEA ,,FOC DE ARTIFICII”, LA FINAL

Distribuie:

Publicat:

95 kg de articole pirotehnice detinute fara drept au fost confiscate de politistii vasluieni pe parcursul actiunii nationale ,,Foc de Artificii”. 24 de persoane sunt cercetate penal pentru nerespectatrea legislatiei privind articolele pirotehnice.

Politistii Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au actionat la nivel judetean, in perioada 21 noiembrie 2017 – 5 ianuarie 2018, pentru prevenirea oricaror evenimente negative generate de nerespectarea legislatiei privind obiectele pirotehnice.

Astfel, in aceasta perioada, politistii au efectuat 27 de actiuni si controale in complexe, piete si alte obiective si au verificat activitatea a 9 persoane juridice autorizate sa deruleze operatiuni cu articole pirotehnice.

De asemenea, politistii au constatat 21 de  infractiuni si au depistat 24 de persoane fata de care se efectueaza cercetari in cauze penale.
Totodata, au fost confiscate 95 de kilograme de articole pirotehnice, in valoare de 6.800 de lei si au fost aplicate 6 sanctiuni contraventionale, in valoare de 3919 lei.
O atentie deosebita a fost acordata detinerii si manuirii de articole pirotehnice de catre copii si tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative in care acestia ar putea fi implicati, politistii au desfasurat 52 de activitati de informare in scolile din judet.

Mentionam faptul ca, in aceasta perioada, nu au fost persoane ranite din cauza folosirii necorespunzatoare sau neautorizate a articolelor pirotehnice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img