joi, 18 aprilie, 2024

IPJ VASLUI: Actiuni pentru siguranta cetatenilor

Distribuie:

Publicat:

In cursul zilei de ieri, politistii vasluieni au desfasurat pe raza judetului Vaslui, o actiune pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta civica, prin prevenirea si descurajarea faptelor de natura penala sau contraventionala.

In ziua de 14 aprilie, pe raza judetului Vaslui, a avut loc o actiune cu efective marite, care a avut ca si scop asigurarea respectarii legii, prevenirea si combaterea faptelor ilegale. La actiune au participat politisti din cadrul structurilor de ordine publica, investigare a criminalitatii economice, politisti din cadrul sectiile de politie rurala si posturile de politie comunale arondate acestora, jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui, precum si specialisti din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui si Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Vaslui.

In cadrul actiunii s-a urmarit identificarea persoanelor care comit fapte contrare legii, depistarea celor care incalca normele legale sau comit infractiuni la regimul circulatiei rutiere, precum si prevenirea activitatilor comerciale ilicite si depistarea persoanelor care nu respecta legislatia in domeniu. Verificarile au avut in vedere si legalitatea efectuarii transportului de marfuri si persoane precum si respectarea normelor in vigoare privind traficul rutier.

Pe parcursul desfasurarii actiunii au fost legitimate peste 280 de persoane si au fost verificati 47 agenti economici si 13 producatori agricoli. De asemenea, au organizate 17 filtre rutiere fiind controlate 187 autovehicule si 55 carutasi. Politistii au constatat 3 infractiuni si au identificat 3 persoane banuite ca au comis infractiuni.

Pentru 122 de persoane care au savarsit fapte de natura contraventionala au fost luate masuri de sanctionare, astfel: 72 dintre sanctiunile contraventionale au fost aplicate pentru incalcari ale O.U.G 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 17 pentru incalcari ale Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 5 in baza prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, 2  la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor si 26 la alte acte normative. Valoarea sanctiunilor contraventionale aplicate este de 30.500 lei. De asemenea, au fost ridicate in vederea confiscarii 30 kg legume.

*   *   *

Politistii Postului de Politie Puiesti au depistat in flagrant doua persoane care
aveau asupra lor un portmoneu cu 348 lei si alte bunuri. Cele doua persoane au sustras banii si bunurile dintr-o locuinta de pe raza satului Rusi, comuna Puiesti. Prejudiciul a fost recuperat si restituit partii vatamate. In cauza a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de furt.

    A fost identificat in trafic S. Viorel, de 27 ani, din orasul Murgeni care circula cu autoturismul pe D.N.24 A Murgeni. In urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul ca autoturismul a fost radiat din circulatie de catre autoritatile din Germania in luna septembrie 2014. In cauza a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea de infractiuni la regimul circulatiei rutiere.

    In urma controalelor efectuate la doua magazine din comuna Iana si  din comuna Lunca Banului, au fost gasite 30 kg legume pentru care administratorii nu detineau documente de provenienta. Cei in cauza au fost sanctionati contraventional in conformitate cu prevederile Legii 12/1990, iar marfa a fost ridicata in vederea confiscarii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img