vineri, 19 aprilie, 2024

IPJ VASLUI: ACTIUNI PENTRU SIGURANTA COMERTULUI CU PRODUSE AGROALIMENTARE

Distribuie:

Publicat:

Politistii vasluieni au desfasurat activitati pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, in special in ceea ce priveste ilegalitatile ce se comit in domeniul industriei alimentare.

Pe parcursul zilei de 20 septembrie, in cadrul unei actiuni organizate la nivelul judetului, politisti din cadrul structurilor de investigare a criminalitatii economice, investigatii criminale, ordine publica si politie rutiera ale Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au efectuat controale la persoane fizice si juridice care produc, transporta si/sau comercializeaza produse de panificatie.

In cadrul actiunii, politistii au efectuat controale la 67 de agenti economici de pe raza judetului Vaslui si au verificat 98 de autovehicule. Au fost verificate autorizatiile de functionare, documentele legale de provenienta a produselor si marfurilor, documentele ce atesta calitatea/conformitatea produselor, buletinele de analiza, modul de ambalare si etichetare, autorizatiile sanitar-veterinare pentru spatiile de depozitare si documentele autovehiculelor care efectueaza distributia acestora.

Pentru neregulile constatate  au fost aplicate 70 de sanctiuni contraventionale (dintre care 41 la Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite republicata, 26 la O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si 3 la alte acte normative), in valoare totala de 65985 lei. Totodata, au fost ridicate in vederea confiscarii produse de panificatie, legume si  produse alimentare in valoare de 1.409 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img