joi, 28 martie, 2024

IPJ VASLUI:ACTIUNILE DE AMPLOARE PENTRU SIGURANTA COMUNITATII CONTINUA

Distribuie:

Publicat:

In cea de-a doua zi a actiunilor de amploare desfasurate  pe raza judetelor Vaslui si Iasi, politistii au constatat 18 infractiuni si au aplicat 296 de sanctiuni contraventionale.

Sambata, 21 mai, politistii vasluieni au continuat actiunile in sistem integrat, pentru prevenirea faptelor ilegale si impunerea legii si pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica.

In urma activitatilor specifice desfasurate, politistii vasluieni au constatat 18 infractiuni, din care 5 de natura judiciara, 11 la regimul circulatiei si 2 privind nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Pentru comiterea acestora sunt cercetate 17 persoane.

Pentru abaterile la normele contraventionale constatate, politistii au aplicat 296 de sanctiuni, in valoare totala 58 695 de lei. Dintre acestea, 84 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica, fapte prevazute de Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 8 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor si 6 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite.

Cele mai multe sanctiuni, 187, au fost aplicate de politisti pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice (consum de alcool, viteza excesiva, abateri ale pietonilor, abateri ale carusatilor si biciclistilor). Alte 11 sanctiuni contraventionale au fost aplicate la alte acte normative.

Politistii au retinut 10 permise de conducere si au retras 2 certificate de inmatriculare.
   
Reamintim faptul ca, in perioada 20- 22 mai a.c., pe raza judetelor Iasi si Vaslui, politisti din structurile de ordine publica, politie rutiera, investigatii criminale, politie transporturi, actiuni speciale, precum si arme, explozivi si substante periculoase au intensificat actiunile, in sistem integrat, pentru prevenirea faptelor ilegale si impunerea legii. In aceste actiuni alaturi de politisti actioneaza jandarmi si politisti de frontiera din cadrul structurilor M.A.I.

*   *   *

– Politistii Serviciului Arme Explozivi Substante Periculoase Vaslui l-au identificat pe C. Neculai, de 74 ani, din municipiul Barlad, care detinea in mod ilegal la domiciliul sau, o pusca cu aer comprimat de calibru 5.5 mm, in stare perfecta de functionare. Barbatul a afirmat ca a procurat arma din municipiul Iasi, in cursul anului 2015. Arma a fost ridicata in vederea confiscarii, iar pe numele barbatului a fost intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

– Politisti din cadrul Biroului Rutier Vaslui, in timp ce efectuau serviciul de supraveghere si control al traficului rutier pe strada Stefan cel Mare din municipiul Vaslui l-au identificat pe Adrian P., de 19 ani, domiciliat in comuna Valeni, care conducea autoturismul fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. In urma testarii acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,79 mg/l alcool pur in aerul expirat.
La spital lui P. Adrian i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
Pe numele tanarului a fost intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange si conducere fara permis.

– Politistii Postului de Politie Miclesti au intocmit dosar de cercetare penala pe numele unui minor de 15 ani, din comuna Miclesti pentru savarsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu detine permis de conducere. In noaptea de 20/21.05.2016, minorul a luat autoturismul unei rude si l-a condus pe raza comunei Miclesti fara a detine permis de conducere.

    – Politistii huseni l-au identificat pe A. Petru, in varsta de 50 ani, din comuna Tibana, judetul Iasi pe numele caruia Judecatoria Iasi a emis un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea. Barbatul a fost condamnat de instanta de judecata la executarea pedepsei de 2 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img