vineri, 19 aprilie, 2024

IPJ VASLUI: Atentie pe cine primiti in vasa !

Distribuie:

Publicat:

Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui avertizeaza cetatenii sa nu cada in plasa infractorilor care ofera diverse servicii, iar dupa executarea lucrarilor solicita un pret mult mai mare pentru munca prestata decat cel stabilit inaintea inceperii lucrarii.

La Politia municipiului Barlad exista in lucru 2 dosare penale in care politistii efectueaza cercetari urmare a sesizarilor primite din partea unor persoane care au relatat faptul ca au fost victime ale infractiunilor de talharie comise de persoane necunoscute care le-au abordat pentru a-si oferi servicii de reparatii la imobile.

Din cercetarile efectuate de politisti s-a stabilit faptul ca infractorii merg in localitatile din mediul rural si urban si le propun proprietarilor montarea de burlane si/sau uluce la case. Dupa ce „mesterii” au tocmit lucrarea pentru o suma avantajoasa pentru „beneficiari”, la final acestia se razgandesc si solicita sume mult mai mari decat convenisera initial. Invoca fie dificultatea lucrarii, fie faptul ca pretul stabilit anterior era pentru metrul patrat de lucrare si nu pentru intreaga lucrare. Daca proprietarul incearca sa lamureasca situatia persoanele devin agresive adresand amenintari cu acte de violenta.  

Plecand de la aceste cazuri,  politistii le recomanda proprietarilor de imobile sa manifeste prudenta in relatiile cu cei care le abordeaza pentru a le solicita sau pentru a le oferi diferite bunuri ori servicii. De multe ori, in spatele unor astfel de actiuni se ascunde intentia comiterii unei infractiuni de furt sau talharie.

Pentru a nu deveni victima acestei categorii de infractori, politia va recomanda:
Nu primiti in gospodarie persoane necunoscute sau asa-zisi  „mesteri” pentru a va efectua diferite lucrari, inclusiv montarea de burlane sau uluce la casa.
Nu acceptati imediat o propunere ce pare tentanta. Cand credeti ca ati identificat o oportunitate, documentati-va mai intai pentru a lua o decizie corecta, in cunostinta de cauza.
Nu va incredeti in necunoscuti si nu le inmanati  bani pana nu faceti  propriile verificari despre acestia.
Fiti suspiciosi si vigilenti. Daca ceva este prea frumos pentru a fi adevarat, probabil ca te afli in vizorul unui infractor.

Recomandam cetatenilor sa nu dea curs unor solicitari care se incadreaza in afara legii, reamintindu-le ca indivizi lipsiti de scrupule sunt in stare sa conceapa infinite tipuri de mesaje sau promisiuni, prin intermediul carora sa intre facil in posesia unor sume de bani!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img