joi, 28 martie, 2024

IPJ VASLUI:ATENTIE, VREMEA SE VA INRAUTATI SI VOR EXISTA PERICOLE PENTRU CIRCULATIA RUTIERA!

Distribuie:

Publicat:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane atentioneaza in privinta pericolelor pe care circulatia in conditii de vreme nefavorabila le poate reprezenta pentru participantii la trafic.

Avand in vedere ca Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cu cod galben, respectiv portocaliu, referitoare la ninsoare si viscol, valabila pentru perioada 16 ianuarie, ora 20:00 – 17 ianuarie, ora 20:00,  le recomandam conducatorilor auto sa nu porneasca la drum daca nu este necesar.

In cazul in care calatoria nu poate fi amanata, ii sfatuim pe soferi sa-si echipeze corespunzator autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna (anvelope specifice sezonului rece, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, o rezerva de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire functional).

De asemenea, trebuie luata in calcul si posibilitatea intreruperii circulatiei pe unele drumuri, iar in acest caz din autovehicul nu trebuie sa lipseasca haine groase, paturi, alimente, apa si unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto. In cazul in care traficul rutier se va intrerupe din cauza zapezii, sfatuim conducatorii auto sa opreasca autovehiculele in afara partii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszapezire sa intervina.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img