joi, 28 martie, 2024

IPJ VASLUI: Cercetati pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice

Distribuie:

Publicat:

Politistii vasluieni cerceteaza doi conducatori auto care au fost depistati in trafic sub influenta bauturilor alcoolice.

In seara de 04 ianuarie 2018, politisti din cadrul Biroului de Politie Rutiera Vaslui au oprit in trafic, la intersectia strazilor Husului cu Decebal, pentru verificari, un autoturism inmatriculat in judetul Vaslui.

Intrucat conducatorul autoturismului, un barbat in varsta de 29 de ani, din municipiul Vaslui, emana halena alcoolica, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest. Rezultatul testarii a indicat o valoare de 0,58 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Avand in vedere rezultatul testarii, conducatorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.  

Joi,  04 ianuarie, ora 19:55, un echipaj de politisti rutieri, in timp ce efectua serviciul de supraveghere si control al traficului rutier in municipiul Vaslui, au oprit un barbat care se deplasa cu un autoturism pe strada Husului.

In urma verificarilor s-a constatat ca la volanul autoturismului se afla un barbat de 36 de ani, cu domiciliul in municipiul Vaslui. In urma testarii acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare in aerul expirat de 0,79 mg/l alcool.

Conducatorul auto a fost condus la spital in vederea recoltarii de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Pe numele celor doi barbati au fost intocmite dosare de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de "conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante", fapta prevazuta si pedepsita de articolul 336, alineat 1 din Codul Penal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img