vineri, 29 martie, 2024

IPJ VASLUI:”Craciunul in siguranta”. Vezi rezultatul actiunilor

Distribuie:

Publicat:

Sarbatorirea traditiilor crestine in siguranta s-a datorat si cetatenilor, care au inteles necesitatea adoptarii unei conduite corecte in aceasta perioada.

In ultimele 72 de ore, politistii vasluieni au constatat 29 de infractiuni, dintre care 22 de natura judiciara si 7 la regimul circulatiei rutiere. Politistii au intocmit dosare penale pe numele a 3 persoane, depistate in timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, desi se aflau sub influenta alcoolului. In urma testarilor efectuate cu aparatul alcooltest, au fost obtinute valori cuprinse intre 0,52 si 0,98 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Pentru abaterile de la normele contraventionale, politistii au aplicat 253 de sanctiuni, in valoare de peste 78.000 lei. Astfel, politistii au intervenit si au aplicat 104 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica prevazute de Legea 61/1991, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

De asemenea, in ceea ce priveste evolutia accidentelor rutiere se constata o scadere a numarului acestora in ultimii 3 ani. Au fost inregistrate doua accidente de circulatie, ca urmare a neacordarii prioritatii de trecere si a neatentiei in conducere. Doua persoane, o femeie in varsta de 65 ani si un barbat de 35 ani, au necesitat ingrijiri medicale la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui.

Pentru neregulile constatate in trafic politistii au aplicat 139 de sanctiuni contraventionale, 38 fiind pentru depasirea limitelor legale de viteza.  Totodata, politistii au retras 5 certificate de inmatriculare si au retinut 22 de permise de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 3 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si 7 pentru conducere cu viteza excesiva, restul fiind pentru alte abateri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img