joi, 18 aprilie, 2024

IPJ VASLUI : INTELEPCIUNEA NU ARE NEVOIE DE VIOLENTA ! – FOTO

Distribuie:

Publicat:

In cadrul campaniei judetene de prevenire a violentei domestice „Intelepciunea nu are nevoie de violenta!”, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, respectiv din cadrul Serviciului de Ordine Publica, cu sprjinul Primariei Bogdanesti, au desfasurat o activitate cu caracter preventiv pe raza localitatii Bogdanesti.
    In cadrul activitatii s-a pus accent pe importanta protejarii familiei, fiind prezentate diferite cazuri de violenta domestica, efectele negative ale acestora asupra dezvoltarii copilului.

Politistii au adresat recomandari preventive si informari cu privire la riscurile la care se expun in momentul comiterii de infractiuni asupra unui membru de familie, precum si la mijloacele de protectie la care pot apela victimele acestor infractiuni.
Cu ocazia activitatilor desfasurate, au fost instruite peste 50 de persoane, locuitori ai comunei, politistii oferind pliante referitoare la legislatia existenta in domeniul combaterii violentei domestice, la reglementarile legale privind emiterea ordinului de protectie si a ordinului de protectie provizoriu, precum si la modalitatile de sesizare a organelor competente.

Totodata, acestora le-au fost aduse la cunostinta cauzele care pot determina aparitia infractiunilor de violenta domestica, tipurile de violenta care cad sub incidenta acestui tip de  infractiune, pasii pe care victima trebuie sa ii urmeze, precum si drepturile acesteia.
Campania va continua pana la data de 31 august 2019 si are ca scop informarea populatiei din mediul urban si rural cu privire la riscurile la care se supun in momentul comiterii de infractiuni asupra unui membru de familie si la mijloacele de protectie la care pot apela victimele acestor infractiuni.

Violenta poate duce la emiterea ordinului de protectie  prin care  instanta de judecata sau politistul poate dispune:
evacuarea agresorului din locuinta comuna, chiar daca el este proprietarul ;
interdictia pentru agresor de a se deplasa in anumite locuri, zone, destinatii pe care persoana protejata le frecventeaza periodic ;
interzicerea oricarui contact cu victima, inclusiv telefonic, prin corespondenta ;
obligarea agresorului de a preda politiei armele detinute ;
incredintarea copiilor minori sau stabilirea resedintei acestora ;
obligarea agresorului de a urma consiliere psihologica, psihoterapie sau recomandarea luarii unor masuri de control, efectuarea unui tratament ori a unor forme de ingrijire.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img