sâmbătă, 20 aprilie, 2024

IPJ Vaslui participa cu politisti intr-o misiune internationala in FRANTA

Distribuie:

Publicat:

Luni, 6 iunie 2016, ministrul afacerilor interne, Petre Toba, s-a intalnit la sediul MAI, cu cei 20 de politisti romani care vor pleca astazi intr-o noua misiune internationala de cooperare politieneasca in Franta.

“Am incredere ca veti reprezenta cu cinste Politia Romana, Ministerul Afacerilor Interne si Romania, cel putin la acelasi nivel de profesionalism cum au facut-o si colegii dumneavoastra, inca din 2011.
Va marturisesc ca la intalnirea pe care am avut-o cu ministrul francez de interne, acesta a apreciat in mod deosebit contributia politistilor romani si rezultatele obtinute in urma acestui parteneriat.
Trebuie sa aveti o colaborare apropiata si cu ceilalti politisti si jandarmi romani aflati deja in Franta. In aceasta perioada sunt riscuri suplimentare fata de misiunile precedente, si ma refer atat la inundatiile care afecteaza grav regiunea Parisului, dar si la riscurile colaterale desfasurarii Campionatului European de Fotbal care incepe vineri.
Va asigur de tot sprijinul meu, al conducerii Politiei Romane si al MAI si va doresc sa va intoarceti cu bine acasa!” a precizat ministrul Petre Toba.

In perioada 6 iunie – 26 august, cei 20 de politisti romani vor participa la Paris la misiuni de patrulare, acordand sprijin si asistenta directa politistilor francezi in instrumentarea cauzelor de natura judiciara, in care sunt implicate persoane de cetatenie romana. Este a zecea misiune de acest fel a politistilor romani in Franta.

Din anul 2010, ministerele de interne francez si roman au consolidat un parteneriat care permite detasarea politistilor romani in favoarea unitatilor de politie si jandarmerie nationale franceze cu scopul de a lupta eficient impotriva criminalitatii pe teritoriul francez.
Tot in aceasta perioada se vor afla in misiune in Franta si alti noua jandarmi si un politist care vor participa alaturi de fortelor de ordine franceze la mentinerea unui climat de siguranta publica pentru suporterii romani care vor participa la EURO 2016.

Continuitatea acestor detasari a fost consolidata, cu putin inainte de Campionatul European de Fotbal care are loc in Franta, prin semnarea unui Protocol. Acest document traduce dorinta ferma a celor doua ministere de a lupta mai eficient impotriva criminalitatii organizate si de a consolida securitatea in zonele aglomerate, inclusiv celor dedicate fanilor Euro 2016.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img