marți, 19 martie, 2024

IPJ VASLUI:SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII

Distribuie:

Publicat:

In cadrul evenimentului national „Saptamana prevenirii criminalitatii”, in data de 1 octombrie, politistii vasluieni au avut ca tematica prevenirea criminalitatii organizate.

In acest context, politistii de la Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii s-au intalnit cu elevi de la Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui si Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” din orasul Negresti. Au fost organizate intalniri si intre politisti de la structurile de ordine publica si elevi de la unitati de invatamant atat din mediul urban, cat si rural.

Subiectele abordate au fost variate de la prevenirea consumului de droguri, la prevenirea traficului de fiinte umane si siguranta pe internet.

La activitatea de la Liceul Tehnologic „Ion Mincu” a participat si un specialist de la Centru de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, care le-a prezentat elevilor aspecte legate de munca sa, aceea de a acorda asistenta psihologica consumatorilor de droguri, precizandu-le ca aceasta institutie vine in sprijinul consumatorilor, dar si celor care vor sa se informeze cu privire la riscurile consumului de droguri, alcool, tutun.

Elevii de la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” au aflat mai multe despre capcanele traficului de fiinte umane. Elevii participanti la intalnire au dorit sa stie cine risca sa fie victima a traficului de fiinte umane si ce trebuie sa faca pentru a se proteja. De asemenea, ei au fost curiosi sa afle cum reusesc victimele traficului de fiinte umane sa scape din aceste retele de traficanti si cum reusesc sa-si continue viata dupa ce au suferit acele traume.

    Elevii au dorit de asemenea sa stie care este modalitatea prin care politistii intervin pentru prinderea traficantilor.

Elevilor li s-a explicat ca traficul de persoane reprezinta o amenintare pentru libertatea, integritatea fizica si psihica si, uneori chiar pentru viata celor care ii cad prada. Traficul de fiinte umane, ca orice alta forma de crima organizata, se consuma printr-un lant de infractiuni. Din momentul racolarii victimei, traficantul si complicii lui incalca legea in nenumarate moduri, iar drepturile fundamentale ale omului sunt confiscate.

Evenimentul national continua si pe 2 octombrie, politistii abordand problematica sigurantei in traficul rutier.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img