vineri, 29 martie, 2024

IPJ VASLUI:SARBATORI IN SIGURANTA

Distribuie:

Publicat:

Sarbatoarea Pastelui se apropie si va pregatiti de cumparaturi. Politia Romana va recomanda sa respectati cateva reguli pentru protectia dumneavoastra si a bunurilor dumneavoastra. Cu un plus de vigilenta, va puteti bucura de clipe minunate, feriti de evenimente neplacute.

Cand va aflati la cumparaturi, evitati sa aveti asupra dumneavoastra sume mari de bani, in numerar! Cand achitati cumparaturile, nu scoateti toti banii, ci doar cat este necesar.
 
Atunci cand efectuati plata cu cardul, tastati codul PIN cu discretie, pentru a nu fi observat de cei din jur!
 
Furturile din buzunare si genti se comit in special in locurile aglomerate. Daca sunteti impins ”din greseala” in astfel de locuri, verificati-va imediat buzunarul unde tineti banii sau geanta, pentru a fi siguri ca nu sunteti victima tertipului unui hot!
De asemenea, pentru a preveni furturile din autoturisme, atunci cand le parcati in locurile special amenajate din zona supermarketurilor, asigurati portierele!
 
Nu lasati in autoturism obiecte personale, si nici actele autoturismului, pentru ca acestea pot fi sustrase si folosite, ulterior, de infractori!
 
Nu lasati la vedere, in interiorul autoturismului, obiecte de valoare care atrag interesul hotilor, cum ar fi genti de voiaj, posete, borsete, genti tip “Diplomat”, aparatura electronica etc.!

*   *   *

Politia avertizeaza conducatorii auto si ii sfatuieste sa evite consumul de bauturi alcoolice atunci cand stiu ca urmeaza sa se urce la volan. Actiunea alcoolului asupra sistemului nervos este nefasta la conducatorii auto obositi, la cei care sufera de astenie nervoasa si la cei care consuma medicamente, mai ales sedative. Legea prevede sanctiuni aspre pentru cei care sunt depistati conducand sub influenta alcoolului.

Pentru a nu va strica bucuria zilelor libere si pentru a nu strica farmecul Pastelui, este bine ca inainte de a pleca de acasa, precum si cand va aflati in concediu, sa va luati toate masurile de precautie pentru a nu deveni victima unor infractori.

In cazul in care plecati de la domiciliu de sarbatori, indiferent de perioada in care lipsiti, pentru ca revenirea sa va fie lipsita de surprize neplacute, va recomandam sa asigurati temeinic usa de acces in imobil si ferestrele, respectiv usa de la balcon si geamul de aerisire de la baie pentru a nu da posibilitatea spargatorilor de locuinte sa patrunda in imobil.

Pentru a nu deveni victime ale infractiunilor cu violenta, evitati drumurile intunecate si parcurile izolate; folositi mai degraba cai si locuri iluminate, chiar daca faceti un ocol. Tineti-va poseta sau servieta sub bratul care este opus traficului; in aceasta maniera, hotii nu vor putea actiona prin smulgere.

    Pentru siguranta publica a cetatenilor, in perioada Sfintelor Sarbatori de Paste, politistii vasluieni vor fi prezenti, atat in zona lacasurilor de cult, manastirilor si bisericilor din judet, cat si in alte zone cu echipaje special constituite, in vederea evitarii oricaror evenimente nedorite.

La manifestarile religioase si culturale, desfasurate inclusiv in aer liber,  participa un public numeros si se inregistreaza un aflux important de persoane spre localitatile si zonele de agrement, care impun adaptarea corespunzatoare a activitatilor desfasurate de structurile Politiei Romane. Masuri speciale vor fi instituite si pe caile rutiere, in mod deosebit in interiorul localitatilor, pe arterele care converg spre biserici, dar si pe drumurile nationale si europene,    acordandu-se o atentie sporita  fluidizarii circulatiei, prevenirii accidentelor rutiere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img