vineri, 19 aprilie, 2024

Ipoteza soc: 90% dintre boli pot fi prevenite prin consumul de cafea

Distribuie:

Publicat:

Cercetatorul dr. David Furman sustine ca 90% dintre boli pot fi prevenite prin consumul moderat de cafea.

Un studiu realizat de cercetatorii de la Stanford University arata ca efectele pozitive ale consumului de cafea sunt mai multe decat ne-am fi asteptat. Cafeina impiedica inflamatiile asociate cu inaintarea in varsta si joaca un rol fundamental in prevenirea aparitie unor afectiuni precum diabetul si cancerul. Evident, cercetatorii vorbesc despre cafeaua bauta fara zahar sau indulcitori artificiali.

„Mai mult de 90% dintre toate bolile netransmisibile legate de imbatranire sunt asociate cu inflamatia cronica. Este binecunoscut faptul ca aportul de cageina este asociat cu longevitatea. Multe studii au aratat aceasta asociere. Am descoperit un posibil pentru pentru care se intampla acest lucru. Cu cat mai multa cafeina consuma oamenii, cu atat sunt mai protejati impotriva inflamatiilor cronice”, sustine David Furman, autorul studiului.

Efectele consumului de cafea asupra creierului. Ce tip de cafea scade colesterolul

Cele mai importante beneficii ale cafelei
Concluziile la care au ajuns oamenii de stiinta de la Stanford University au fost confirmate si de cercetatorii canadieni. Consumul moderat de cafea fara zahar previne diabetul de tip 2. De asemenea, cafeaua ii protejeaza pe oameni si de boala Parkinson, daca este consumata de maximum doua ori pe zi (nu in cantitati mai mari de 150 de mililitri).

Expertii canadieni au mai observat ca aceasta bautura cu rol energizant calmeaza si durerile de cap si este eficienta in ameliorarea simptomelor racelii. Cafeaua fierbinte, neindulcita, poate reduce febra.

Nutritionistii spanioli au descoperit ca portocalele au mai putini antioxidanti si mai putine fibre decat cafeaua. Cafeaua este bogata in fibre si polifenoli si ajuta la prevenirea obezitatii si a bolilor cardiovasculare.

Atentie! Informatiile de mai sus se bazeaza pe consumul moderat de cafea. Ca orice bautura cu continut important de cafeina, consumata in exces dauneaza sanatatii. Persoanelor care au probleme cu tensiunea le este recomandat sa se limiteze la o singura ceasca de cafea pe zi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img