joi, 25 aprilie, 2024

Iranul si India sunt inarmate de RUSIA

Distribuie:

Publicat:

Rusia si India vor semna sambata un acord pentru achizitia de catre armata indiana a unor sisteme de rachete antiaeriene rusesti S-400, a declarat joi un responsabil de la Kremlin, citat de agentia Reuters.

Potrivit lui Iuri Usakov, consilier in cadrul presedintiei ruse, acordul va fi semnat cu prilejul summitului bilateral care va avea loc in statul indian Goa, unde presedintele Vladimir Putin se va intalni cu premierul indian Narendra Modi, tot acolo urmand sa se desfasoare in weekend si summitul statelor BRICS (Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud).

Sistemele de ultima generatie S-400 sunt o mandrie a industriei ruse de armament si pot dobori tinte aeriene – avioane si rachete de croaziera – de la o distanta de 250 de kilometri.

Oficialul citat nu a precizat numarul sistemelor S-400 care vor fi livrate Indiei si nici valoarea lor, dar conform altor surse valoarea estimata a contractului ar fi de aproape 4,5 miliarde de dolari.

Tot sambata se va semna un acord pentru constructia unor fregate rusesti pentru India si inca o intelegere pentru realizarea in aceasta tara a unei societati mixte destinate productiei elicopterelor Kamov-226.

Rusia a anuntat de asemenea joi ca a finalizat livrarile din contractul semnat cu Iranul pentru furnizarea de rachete antiaeriene S-300, un contract intens criticat de SUA si Israel.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img