marți, 19 martie, 2024

ISIS au atacat o scoala din Siria.Cel putin 9 eleve au murit

Distribuie:

Publicat:

Cel putin noua elevi au murit si 20 de persoane au fost ranite, marti, dupa ce organizatia terorista Stat Islamic (SI) a bombardat o scoala din orasul Deir al-Zor, din estul Siriei, aflat sub controlul Guvernului sirian, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Potrivit presei siriene, noua eleve au fost ucise, dupa ce asupra unei scoli din orasul Deir al-Zoir, aflat sub control guvernamental, “au fost lansate proiectile de catre teroristi”.

Deir al-Zoir este capitala provinciei cu acelasi nume care este capturata, in cea mai mare parte, de militanti SI.

OSDO avertizeaza ca numarul victimelor va creste, cel mai probabil. Zeci de persoane au murit sau au fost ranite in bombardamentele lansate in ultimele luni in Deir al-Zoir.

Scolile reprezinta o tinta frecventa a atacurilor violente in Siria. Saptamana trecuta, raidurile aeriene intense au vizat o zona cu scoli din suburbiile Damascului aflate sub controlul insurgentilor, fiind ucise zeci de persoane, potrivit OSDO.

Tot saptamana trecuta, potrivit presei nationale siriene, mai multe cartiere rezidentiale din Damasc au fost vizate de atacuri cu proiectile, in urma carora au murit trei persoane si cel putin 30 au fost ranite, majoritatea fiind elevi.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant).

Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img