joi, 28 martie, 2024

ISU VASLUI desfasoara simularea: ,,Accident major pe DN 2F”

Distribuie:

Publicat:

Joi,8 septembrie, incepand cu orele 11.00, se va desfasurat un exercitiu complex cu tema „Interventia fortelor specializate pentru limitarea si inlaturea urmarilor unui accident major produs pe DN 2F, localitatea vasluiana Ivanesti”,  punerea in aplicare a planului rosu de interventie.

Exercitiu are ca obiectiv general verificarea timpului de reactie si a posibilitatilor tehnice de interventie ale fortelor si mijloacelor tehnice conform registrului de capabilitati,  precum si  pregatirea  institutiilor care trebuie sa intervina in cazul manifestarii unui asemenea tip de risc: accident rutier major.

    Scenariu exercitiului presupune urmatoarele:

Situatia tactica principala:
            Pe DN 2F, in zona localitatii Ivanesti, pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de drum, intr-o curba deosebit de periculoasa s-a produs un grav accident de circulatie in care au fost implicate un microbuz scolar si un autoturism, rezultand rasturnarea acestora in afara partii carosabile, pe partea stanga a drumului / sensul de mers spre Bacau.
In urma producerii accidentului au rezultat urmatoarele victime:
2 victimie grav ranite incarcerare in autoturism;
6 victime grav ranite in microbuz;
2 victime usor ranite in microbuz. 

        STRUCTURILE PARTICIPANTE la acest exercitiu vor fi: Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Podul Inalt” al judetului Vaslui, Inspectoratul de Politie al judetului Vaslui, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Vaslui, U.M. 01458 Barlad, Inspectoratul de Stat in Constructii, Directia de Sanatate Publica, Serviciul de Ambulanta Judetean Vaslui, U.P.U. – SMURD Vaslui, E-ON, Aquavas, Gaz –Est, Unitatea Speciala de Aviatie Iasi, si reprezentanti  ai Comitetului Local implicate.

Exercitiul a fost organizat ȋn baza planului cu principalele activitati ale Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta,  premergator zilei de 13 Septembrie „ Ziua Pompierilor din Romania”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img