joi, 28 martie, 2024

ISU VASLUI:,,Exercitiu de cooperare cu forte si mijloace in teren”-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Joi,8 septembrie, incepand cu orele 11.00, s-a desfasurat un exercitiu complex cu tema „Interventia fortelor specializate pentru limitarea si inlaturea urmarilor unui accident major produs pe DN 2F, localitatea Ivanesti”,  punerea in aplicare a planului rosu de interventie.

Sceneriul exercitiului presupunea ca situatie tactica principala producerea unui accident rutier major, intre un microbuz pentru transport elevi si un autoturism. In urma impactului au rezultat zece vicitme dintre care doua persoana incarcerate in autoturism, iar in microbuz se aflau sase ranite grav si doua ranite usor. Exercitiul a continuat cu inca doua situati tactice si anume una care presupunea un incendiu de vegetatie care ameninta propagarea la padurea ocolului silvic si a doua care simula o situatie de urgenta cu o persoana ratacita in padure.
 
La exercitiu au participat cu forte si mijloace in teren, pe langa fortele specializate ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Podul Inalt” al judetului Vaslui:

UPU SMURD;
Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui;
Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vaslui;
Serviciul de Ambulante Judetean Vaslui;
Agentia pentru Protectia Mediului Vaslui;
Consiliul local pentru Situatii de Urgenta Ivanesti;
Unitatea Militara 01776 Husi;
Ocolul Silvic.

Exercitiul a fost condus de catre Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Vaslui, presedinte fiind Prefectul Judetului iar Vicepresedinte Inspectorul sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Podul Inalt” al judetului Vaslui, dl. Col. Tiberiu Dumintrache.

Exercitiu a avut ca ca obiectiv general verificarea timpului de reactie si a posibilitatilor tehnice de interventie ale fortelor si mijloacelor tehnice conform registrului de capabilitati,  precum si  pregatirea  institutiilor care trebuie sa intervina in cazul manifestarii unui asemenea tip de risc: accident rutier major.

Scopul exercitiului a fost atins prin verificarea capacitatii de actiune in cazul producerii unor astfel de evenimente, care presupune o desfasurare ampla de forte si mijloace.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img