vineri, 29 martie, 2024

ISU VASLUI:Interventii din ultimele 72 de ore

Distribuie:

Publicat:

Sectia de pompieri Husi a raspuns unei solicitarii, in localitatea Cretesti de sus a comunei Cretesti, in cursul zilei de 31 octombrie, in jurul orelor 1736, cu o autospeciala de stins incendii cu apa si spuma de medie capacitate pentru stingerea  unui incendiu care se manifesta la acoperisul  unei locuinte.

La sosirea echipajelor de pompieri, in urma recunoasterii,  s-a constatat ca incendiul se manifesta la acoperisul constructiei, riscand  extinderea la intreaga locuinta. 

In urma evenimentului nu s-au inregistrat victime, pagubele limitandu-se la  elementele de constructie ale locuintei (aproximativ 50 mp de acoperis din tabla  pe astereala din lemn si 10 mp de palnseu din scandura de lemn) iar cauza probabila care a putut genera incendiu a fost aprinderea  unor materiale combustibile din cauza scanteilor unui cos de fum  deteriorat.

Asistenta persoane:

        Detasamentul de pompieri Barlad  a raspuns unei solicitarii, in municipiul Barlad, in cursul zilei de 01 noiembrie a.c., in jurul orelor 1614, cu un echipaj de interventie pentru deblocarea unor persoane ramase blocate in apartament.
 S-a patruns in locuinta prin fereastra de la balconul apartamentului, fara a produce pagube in interior, dupa efectuarea recunoasterii, au fost gasite doua persoane (o femeie in varsta de 47 de ani si un barbat in varsta de 45 de ani) decedate in urma unor agresiuni.

Incendiu:

Detasamentul de pompieri Barlad a raspuns unei solicitarii, in localitatea Cetatuia a comunei Puiesti, in cursul zilei de 01 noiembrie a.c., in jurul orelor 1639, cu o autospeciala de stins incendii cu apa si spuma de medie capacitate pentru stingerea  unui incendiu care se manifesta la adapostul de animale al unei gospodarii.

La sosirea echipajelor de pompieri, in urma recunoasterii,  s-a constatat ca incendiul se manifesta la adapostul de animale, riscand  extinderea la locuinta proprietarului. 

In continuare, s-a actionat, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Puiesti, pentru localizarea si lichidarea incendiului. 

In urma evenimentului nu s-au inregistrat victime atat umane cat si animale, pagubele limitandu-se la  elementele de constructie ale adapostului (aproximativ 45 mp de acoperis din tabla  pe astereala din lemn) si la plantele furajere (aproximativ 200 de Kg de coceni de porumb si 150 de Kg de lucerna) aflate in interiorul acestuia iar cauza probabila a incendiului a fost folosirea intentionata a sursei de aprindere (chibrituri) asupra unor materiale combustibile (plante furajere)  pentru a genera incendiul.

Incendiu:

Detasamentul de pompieri Vaslui a raspuns unei solicitarii, in localitatea Fastaci a comunei Cozmesti, in cursul zilei de 01 noiembrie a.c., in jurul orelor 2011, cu o autospeciala de stins incendii cu apa si spuma de medie capacitate pentru stingerea  unui incendiu care se manifesta la depozitul de furaje al unei gospodarii.

La sosirea echipajelor de pompieri, in urma recunoasterii,  s-a constatat ca incendiul se manifesta la depozitul de furaje, riscand  extinderea la locuinta proprietarului.

In continuare, s-a actionat, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Cozmesti, pentru localizarea si lichidarea incendiului. 

In urma evenimentului nu s-au inregistrat victime, pagubele limitandu-se la  aproximativ 10 ml de gard din lemn din apropiere si la aproximativ 5 tone de plante furajere aflate in interiorul acestuia iar cauza probabila care a generat incendiului a fost folosirea focului deschis in spatii deschise.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img