vineri, 19 aprilie, 2024

ISU VASLUI:Interventiile pompierilor vasluieni in ultimele doua zile

Distribuie:

Publicat:

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Podul Inalt” al judetului Vaslui a intervenit in ultimele 48 de ore astfel:

S.M.U.R.D.:

In perioada 31.12.2015 – 01.01.2016 echipajele SMURD are ISUJ Vaslui au acordat asistenta medicala de urgenta astfel: Echipajele de prim ajutor la 16 interventii iar Echipajul de terapie intensiva mobila la 6 solicitari.
In perioada 01.11.2016 – 21.01.2016 echipajele SMURD are ISUJ Vaslui au acordat asistenta medicala de urgenta astfel: Echipajele de prim ajutor la 22 interventii iar Echipajul de terapie intensiva mobila la 5 solicitari.

Incendii:

In data de 01.01.2015, in jurul orelor 0020 un echipaj de pompieri al Detasamentului de pompieri Vaslui a intervenit, cu o autospeciala de stins incendii cu apa si spuma, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje din localitatea Valeni.
In urma incendiului, nu s-au inregistrat victime, iar pagubele materiale au fost limitate la aproximativ 500 kg de furaje.
Cauza probabila de generare a incendiului a fost jarul sau scanteile provenite de la materiale explozive care a condus la aprinderea unor plante furajere.

In data de 01.01.2015, in jurul orelor 1330 un echipaj de pompieri al Detasamentului de pompieri Vaslui a intervenit, cu o autospeciala de stins incendii cu apa si spuma, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din satul Ghergheleu, comuna Codaesti.
In urma incendiului, nu s-au inregistrat victime, iar pagubele materiale au fost limitate la aproximativ 4 mp planseu din lemn si 10 ml de elemente de constructie din lemn.
Cauza probabila de generare a incendiului a fost aprinderea unor materiale combustibile (lemn) din cauza jarului sau scanteilor provenite de la un cos de fum defect sau neizolat corespunzator.

In data de 01.01.2015, in jurul orelor 2105 un echipaj de pompieri al Detasamentului de pompieri Vaslui a intervenit, cu o autospeciala de stins incendii cu apa si spuma, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din satul Poiana lui Alexa, comuna Puscasi.
In urma incendiului, nu s-au inregistrat victime, iar pagubele materiale au fost limitate la aproximativ 8 mp planseu din lemn si 4 mp acoperis din azbociment pe astereala din lemn.
Cauza probabila de generare a incendiului a fost aprinderea unor materiale combustibile (lemn) din cauza jarului sau scanteilor provenite de la un cos de fum defect sau neizolat corespunzator.

In data de 02.01.2015, in jurul orelor 0054 un echipaj de pompieri al Detasamentului de pompieri Vaslui a intervenit, cu o autospeciala de stins incendii cu apa si spuma, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din satul Balesti, comuna Cozmesti.
In urma incendiului, nu s-au inregistrat victime, iar pagubele materiale au fost limitate la aproximativ 8 mp planseu din lemn si 20 ml de elemente de constructie din lemn.
Cauza probabila de generare a incendiului a fost aprinderea unor materiale combustibile (lemn) din cauza jarului sau scanteilor provenite de la un cos de fum defect sau neizolat corespunzator.

In cursul acestei diminetii, in jurul orelor 0710, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Podul Inalt” al judetului Vaslui a fost solicitat sa intervina pentru stingerea unui incendiu  produs la acoperisul unei  constructii de pe strada Stefan cel Mare.
Imediat la locul producerii evenimentului, s-au deplasat cinci echipaje de pompieri cu trei autospeciale de stins incendii cu apa si spuma, o autospeciala de interventie la inaltimi si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului de pompieri Vaslui, iar in urma recunoasterii s-a constatat ca incendiul se manifesta prin ardere mocnita cu degajari mari de fum si gaze toxice la nivelul acoperisului unei constructii.
In continuare s-a actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului si evacuarea bunurilor materiale de la nivelul mansardei.
In urma evenimentului, din fericire nu s-au inregistrat victime, iar pagubele materiale au fost limitate la aproximativ 10 mp de planseu din lemn, 8 mp perete din lemn, 4 mp astereala din lemn.
Cauza probabila de generare a incendiul a fost determinata ca fiind sistem de incalzire neizolat termic corespunzator.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img