joi, 28 martie, 2024

Italia SE IZOLEAZA: Au fost INTERZISE deplasarile intre localitati

Distribuie:

Publicat:

Circulaţia între localităţi este permisă în Italia pentru navetişti şi pentru cumpărarea produselor de bază, dacă cel mai apropiat magazin faţă de domiciliu este în altă localitate, anunţă Ministerul italian de Interne.

Navetiştii vor putea circula zilnic între localităţi, la fel şi persoanele care se deplasează la magazine situate pe teritoriul localităţilor învecinate, dacă acestea sunt mai apropiate, anunţă Matteo Piantedosi, un oficial din cadrul Ministerului italian de Interne, clarificând aplicarea restricţiilor decise de autorităţi, informează mediafax.ro.

"Rămân permise deplasările zilnice sau cele uzuale, practicate pentru că distanţa este mai scurtă. Iată două exemple: deplasările pentru activităţi lucrative, cele la o altă locuinţă sau cele pentru procurarea de alimente în cazul în care punctul de vânzare de pe teritoriul altei localităţi este mai apropiat de domiciliu", a explicat Matteo Piantedosi, citat de cotidianul La Repubblica.

Consiliul de miniştri a aprobat decretul de lege care introduce sancţiuni mai dure pentru cei care încalcă normele impuse pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Cei care nu respectă măsurile "sunt pedepsiţi cu amenzi de la 500 la 4.000 de euro".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img