joi, 28 martie, 2024

Iti place ananasul proaspat, dar nu il poti manca din cauza aciditatii sale? Iata cateva solutii eficiente!

Distribuie:

Publicat:

Ananasul are un gust extraordinar. Problema este ca daca mananci mai mult de 3-4 felii nu-ti mai simti nici buzele, nici limba din cauza faptului ca este destul de astringent. Te vor ustura si vei renunta la un fruct ce nu este doar delicios, dar care o multime de beneficii pentru oganism. Fibre, bromelina, fitonutrienti, pectine, potasiu, magneziu, fier, mangan, acid folic, vitamina C, B5, B1, B6 si antioxidanti sunt o doar cateva din ceea ce ananasul aduce in corpul nostru. Nu ar fi pacat sa renuntam la el doar pentru ca e astringent?

Una dintre solutii este sa il scufunzi intr-o solutie de apa cu sare pentru cateva minute. Cand il veni manca nu vei mai simti aceeasi iritatie a buzelor si limbii. Explicatia este simpla. Ananasul contine bromelina care este un amestec de doua proteine, care rup lantul de aminoacizi. Acesta este unul dintre motivele pentru care ananasul este foarte eficient atunci cand vine vorba de fragezirea carnii. Numai ca bromelina isi face efectul si asupra gurii noastre, dizolvand mucoasa care protejeaza limba si cerul gurii. Sarea reduce efectul bromelinei si vei putea manca mai mult ananas.

Daca nu vrei sa schimbi deloc gustul fructului, atunci varianta a doua este sa il gatesti. Intr-o tigaie antiaderenta poti pune un pic de unt si sa lasi feliile de ananas cate 3 minute pe fiecare parte. Gustul i se va intensifica, dar isi va pierde din aciditare. Poate fi pus si simplu pe gratar sau chiar copt. Ananasul poate fi fiert sub forma de sirop sau il puteti pune in prajituri sau diverse preparate.

sursa: gustarte.ro
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img