vineri, 29 martie, 2024

Iti place berea cu aroma de fructe? Nu vei mai bea asa ceva dupa ce citesti asta

Distribuie:

Publicat:

Berea cu aroma de fructe este o bautura alcoolica obtinuta prin amestecul berilor blonde sau brune cu suc de fructe sau alte bauturi racoritoare, in diferite proportii, scrie click.ro.

1. Aceste produse contin zaharuri si E-uri (indulcitori artificiali sau naturali), iar combinatia lor cu alcool face ca acest tip de bere sa fie nesanatos pentru organism. Practic, ne suprasolicita foarte mult ficatul, crescand riscul aparitiei diferitelor forme de steatoza hepatica alcoolica sau non-alcoolica (ficat gras).

2. Atentie! berea cu arome de fructe sau normala nu hidrateaza! Dimpotriva, alcoolul duce la diureza, iar persoana care o consuma urineaza foarte des, deci elimina apa din organism in cantitati mari.

3. berea cu arome ne furnizeaza calorii goale, iar acest lucru creste riscul aparitiei obezitatii. O persoana supraponderala sau obeza poate suferi complicatii grave, printre care si cele de tip cardiovascular.

4. Unele dintre aceste bauturi contin si surse de fenilalanina, un aminoacid care are rol neurotransmitator (transmiterea semnalelor nervoase intre neuroni si creier) si nu sunt recomandate persoanelor care sufera de fenilcetonurie – o forma de retard mintal. Fenilalanina afecteza grav creierul celor deja suferinzi.

5. Berile cu arome de fructe contin indulcitori naturali, zaharoza, glucoza, fructoza cu un index glicemic foarte ridicat care, prin inducerea unor variatii ale glicemiei, pot creste riscul de boli cardiovasculare si diabet.

6. Indulcitori artificiali intensi chimici de sinteza precum aspartamul sau acesulfamul K sunt E-uri incriminate in aparitia supraponderabilitatii sau a obezitatii, printr-un mecanism complex neuroendocrin (influenteaza creierul).

7. Siropul de glucoza si fructoza este cunoscut ca un ingredient care perturba mecanismul foame-satietate, iar in timp poate duce la cresterea riscului de obezitate. Fructoza poate glicoliza (carameliza) hemoglobina si riscam sa ne imbolnavim de afectiuni cardiovasculare sau de diabet de tip 2.

8. Exista beri cu aroma de fructe care contin o cantitate neinsemnata de suc de fructe.

9. Acidifiantii, corectorii de aciditate, colorantii si zaharina pot duce la modificari digestive. Acesulfamul si aspartamul cresc riscul anumitor forme de cancer. Carminul este extras din corpul unei insecte prin chelare cu aluminiu.

10. Berile contin gluten, interzis persoanelor care prezinta intoleranta la cerealele glutenice (grau, malt de orez) sau la gluten.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img