sâmbătă, 20 aprilie, 2024

JANDARMERIA VASLUI IN PRIMII 10 PE TARA! Inspectoratul Judetean de Jandarmi Vaslui, pe locul 10 in lupta cu fenomenul contrabandei

Distribuie:

Publicat:

Inspectoratul Judetean de Jandarmi Vaslui ocupã locul 10 in clasamentul privind volumul de mãrfuri de contrabandã confiscate inspectoratelor judetene de jandarmi.

Potrivit studiului realizat de Asociatia InfoCons si British American Tobacco, in cadrul campaniei “Stop Contrabanda! Ia atitudine”, jandarmii vasluienii au intreprins, de-a lungul anului 2016, sapte mãsuri de prevenire a contrabandei. „Informatiile prezentate in studiu au fost obtinute in baza legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public si colectate prin intermediul chestionarelor trimise de cãtre reprezentantii Asociatiei „InfoCons” autoritãtilor vizate. Campania “Stop Contrabanda! Ia atitudine” are ca scop informarea publicului atat in legãturã cu dimensiunea fenomenului contrabandei, cat si referitor la eforturile autoritãtilor statului roman pentru stoparea acestui fenomen. Contrabanda are profunde efecte economice si sociale, prejudiciind bugetul de stat si limitand capacitatea de dezvoltare a Romaniei. Totodatã, acest fenomen reprezintã un risc pentru siguranta nationalã, contrabanda fiind adesea asociatã si altor activitãti infractionale, putand reprezenta chiar si o sursã de finantare pentru activitãti teroriste”, se aratã in comunicatul de presã transmis de Asociatia InfoCons.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img