miercuri, 27 martie, 2024

Jandarmii vasluieni vor asigura ordinea publica pe timpul Sarbatorilor Pascale

Distribuie:

Publicat:

 In perioada 06-10.04.2018, jandarmii din Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vaslui vor actiona pe intreg teritoriul judetului, pentru ca sarbatorile pascale sa se desfasoare in cele mai bune conditii, in ceea ce priveste ordinea si linistea publica.

 Jandarmii vor asigura masurile de ordine la manifestarile religioase din lacasurile de cult pe timpul oficierii slujbelor religioase, precum si pe caile de acces catre acestea, pe timpul afluirii si defluirii cetatenilor si vor actiona pentru prevenirea si combaterea  fenomenului contraventional si infractional.

Pentru cresterea gradului de siguranta, vor fi intensificate masurile de ordine publica si se vor desfasura actiuni in cooperare cu politia, la misiunile de mentinere a ordinii publice, in sistem integrat,  prin patrule mixte si independente in orasele Vaslui, Barlad, Husi, Negresti si Murgeni, precum si prin patrule mixte intercomunale in mediul rural, cu precadere in zonele aglomerate si intens circulate.

La nivelul judetului Vaslui, in perioada mentionata, aproximativ 60 de jandarmi vor fi prezenti zilnic in dispozitivul de ordine si siguranta publica, astfel incat sarbatoarea Invierii Domnului sa se desfasoare in conditii de normalitate.

 In scopul prevenirii evenimentelor negative si faptelor de natura sa tulbure ordinea publica, Jandarmeria Vaslui recomanda cetatenilor:
Sa respecte indicatiile indicatiile fortelor de ordine si sa sesizeze prompt prin contact direct sau prin intermediul apelului unic de urgenta 112, savarsirea unei fapte penale sau contraventionale sau despre producerea unei situatii de urgenta;
Sa acorde o atentie deosebita copiilor care se pot rataci cu usurinta in multime;
Sa nu lase la vedere in autoturisme bunuri de valoare care pot atrage atentia;
Sa evite consumul excesiv de alcool, care poate conduce la stari conflictuale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img