vineri, 29 martie, 2024

Japonia are un avion invizibil.Vezi detalii

Distribuie:

Publicat:

Japonia a dezvaluit joi primul sau avion de lupta invizibil, au anuntat autoritatile, care prevad un zbor-test inaugural in luna februarie.

Agentia de achizitie a Ministerului japonez al Apararii a prezentat avionul de vanatoare X-2, care nu poate fi detectat de catre radare. El a fost construit in tara, pe aeroportul Komaki, in apropiere de Nagoya (centru).

Primul zbor al avionului este prevazut pentru jumatatea lunii februarie, inainte ca el sa fie livrat Ministerului Apararii, la sfarsitul lui martie 2017, a precizat agentia de achizitie.

Avionul X-2, pus la punct de catre Mitsubishi Heavy Industries, are o lungime de 14,2 metri si o latime de 9,1 metri. El ii succede avionului de vanatoare F-2, dezvoltat in parteneriat cu Statele Unite ale Americii (SUA).

Doar SUA, Rusia si China sunt recunoscute de obicei ca au construit si au testat cu succes avioane invizibile, potrivit agentiei.

Japonia ar fi cheltuit circa 332 milioane de dolari (304 milioane de euro) pentru a dezvolta avionul.

Primul avion de linie fabricat in Japonia, tot de catre Mitsubishi Heavy Industries, a intreprins primul sau zbor-test inaugural in noiembrie, un eveniment intr-o tara unde aceasta industrie fusese interzisa dupa cel de-al doilea razboi mondial.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img