vineri, 19 aprilie, 2024

Judecatoria Husi aresteaza, Tribunalul Vaslui elibereaza

Distribuie:

Publicat:

In urma descinderilor de la sfarsitul saptamanii trecute, cand opt traficanti de tigari de pe raza municipiului Husi au fost luati cu asalt din propriile domicilii in care au fost gasite si zeci de telefoane mobile, tigari de contrabanda, cartele sim, alcool, pistoale cu cartuse si alte materiale pirotehnice, marti, Tribunalul Vaslui a dispus revocarea masurii arestului preventiv pe care Judecatoria Husi a dispus-o.

Dupa ce pe 29 aprilie, instanta de la Husi a admis propunerea procurorilor si a dispus arestarea preventiva a opt dintre cei 19 suspecti, o parte din ei, cunoscuti deja cu antecente, acestia au contestat decizia la Tribunalul Vaslui, care a admis-o si a inlocuit-o cu masura controlului judiciar.

Astfel, marti, inculpatii Alina Madalina Idriceanu, Cristinel Romascanu, Ionut Razvan Zota, Andrei Gruia, Viorel Degeratu, Florin Margina, Bogdanel Adobroaiei si Mihai Cristinel Faur, au parasit arestul.

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi, au urmarit in perioada ianuarie -aprilie 2016 o retea specializata in contrabanda de tigari si mai apoi, pe 28 aprilie, impreuna cu procurorii si Brigada Mobila de Jandarmi Bacau, au efectuat 32 de perchezitii domiciliare la adresele suspecte.

In urma perchezitiilor, au fost descoperite si indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor 12.625 pachete tigari de diferite marci provenite din contrabanda, in valoare de peste 111.226 lei, 10 autoturisme in valoare totala de 125.500 lei (marcile Audi A6, Opel, Mazda, Renault etc.) 61 litri alcool in valoare de 1.525 lei, un pistol calibru 8 mm, marca BBM BRUNI model 85 si 4 cartuse nepercutate cal. 8 mm, 235 cutii articole pirotehnice si importante sume de bani (35.805 lei si 7.055 euro). De asemenea, au mai fost descoperite o tigara care contine o substanta vegetala ce urmeaza a fi expertizata, 59 telefoane mobile, 86 SIM-uri si alte obiecte si inscrisuri.
Persoanele anchetate au domiciliul pe raza judetelor Vaslui si Iasi iar marfa o aduceau in repetate randuri, in cantitati mici din Republica Moldova, Ucraina si chiar si de la magazinele Dutty Free din Vama Leuseni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img