joi, 28 martie, 2024

Judecatoria si Tribunalul Vaslui au declinat competenta in cazul de la Pungesti

Distribuie:

Publicat:

Cele doua autoritati importante ale judetului Vaslui, Judecatoria si Tribunalul au declinat competenta in cazul referendumului de la Pungesti, motiv pentru care dosarul s-a mutat la Curtea de Apel Iasi care decide cine  validezeaza rezultatele referendumului de duminica.

Prefectura Vaslui a fost constransa sa organizeze un referendum pentru demiterea primarului Mircia Vlasa din Pungesti dupa ce, in anul 2013, mai multi localnici au cerut acest lucru cu documente justificative cu motivarea ca edilul a concesionat firmei Chevron terenul unde ar fi urmat inceperea exploatarii gazelor de sist.

La referendumul de duminica din cei aproximativ 2.500 de alegatori inscrisi pe liste, 34,3% au fost prezenti la referendum, iar majoritatea a votat pentru demiterea primarului, Mircia Vlasa.

Luni, aproximativ 50 de localnici din Pungesti s-au adunat in fata Prefecturii Vaslui, solicitand validarea referendumului din localitate cu o prezenta de 30%, dar si demiterea primarului Mircia Vlasa. Anterior, prefectul Daniel Olteanu solicitase timp de consultari, pentru a stabili care dintre legi se aplica pentru validarea referendumului, cea care prevede o prezenta de 50% +1 sau Legea 3/2000, care prevede o prezenta de doar 30%.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img